26 / 04 / 2024

Hüseyin Genç: Konut sorunumuzu çözüme ulaştırıyoruz!

Hüseyin Genç: Konut sorunumuzu çözüme ulaştırıyoruz!

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, geleneksel bilgilendirme toplantısında öncelikli olarak ilçenin 18 uygulamasına ağırlık verdiklerini İfade ederek, "Konutlaşma gelişmeye katkı sağlamaktadır" dedi.



Basın kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, başkan Genç maddeler halinde yapılanları aktardı. Göreve geldiklerinde öncelik olarak 18 uygulamasına ağırlık verdiklerini söyledi. Genç, "Yaşadığımız çevrede çağdaş ve düzenli şehirleşmeye geçilebilmesi için. Söğütlü Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Sakarya Biiyükşehir Belediyesi tarafından 6 bölge, 1500 dönümde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 18. Madde uygulanıp süreç Kadastro kontrol aşamasındadır. Kontrollerden sonra çıkacak tapularla birlikte süreç sona erecektir" dedi. 



KONUT VE GELİŞME 

Hüseyin Genç konut artışının ilçenin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti. 



Bu konuda işadamlarından talep geldiğini ifade eden Genç, ilçemizde bulunan OSB'de çalışan 4bin işçiden, bin tanesi Söğiitlü'yü. Diğer çalışanlar ise ilçelerden geliyor. Bu işçilerin burada ikamet etmek gerekiyor. Bu nedenle bir çalışma başlattık. Değişen ve gelişen ilçemizin potansiyelini farkeden  yatırımcılar harekete geçti. İlçemizde, özel müteşebbis tarafından yapılan 500 konutun ilk etabın olan 120 adet daire, Ağustos ayında sahiplerine teslim edilecektir. İlçemizde yapılan bu konutların ilçemiz genelindeki konut ihtiyacını büyük oranda azaltacağını düşünülmektedir. İlçedeki, her yıl % 60 oranındaki konut artışı ilçenin gelişimine de katkı sağlamaktadır" dedi. 


Genç, 3 yıl içerisinde 560 daire ruhsatı, 90 tane ev ruhsatı kesildiğini, 18. madde uygulamaları bittiğinde hali hazırda 300 adet daire ruhsatı kesileceğini de vurguladı. 


OTEL PROJESİ 

Otel projesi hakkında da bilgi veren Söğütlü Belediyesi Başkanı Hüseyin Genç "Değişen ve gelişen Söğütlü, turist ve turizmin tanımı ile daha yeni yeni tanışmaya başlamıştır. Bu proje ile de turizmin en önemli ayaklarından olan konaklama ihtiyacı karşılanmış olacaktır" ifadelerini kullandı. 


Yeni Haber / İ.Şener SAK




Geri Dön