19 / 04 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu: Gelecekte dev projeleri kendi mühendisimiz yapmalı!

İbrahim Karaosmanoğlu: Gelecekte dev projeleri kendi mühendisimiz yapmalı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; Türkiye’de son yıllarda yapılan ve inşaatları devam eden büyük dev projelerde, ülkemiz mühendislerinin tek başına görev almasının önemine vurgu yaptı...



Türkiye’de son yıllarda yapılan ve inşaatları devam eden büyük dev projelerde, ülkemiz mühendislerinin tek başına görev almasının önemine vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ Hükümetimizin ve özel sektörün ortaklaşa yaptığı dev projelerinde kendi mühendislerimizin her alanda hizmet vererek bilgi birikimini artırmasının arzu ediyorum. Üçüncü Köprü, İzmit Geçiş Köprüsü ve yapımı tamamlanan asrın projesi  Marmaray  gibi büyük inşaat ve teknik çalışmaların, eğitim amaçlı alanlar olarak görülmesi mühendislerimiz açısından çok faydalı olacaktır. Bu tarz büyük projelerde bizim mühendislerimizin, dünyada ve ülkemizde tek başına sorumluluk üstlendiğini görmek bizi gururlandıracaktır. Ülke mühendislerimizin prestijli yapıların inşasında yer alması ve daha sonrası marka isimler olması bizlerin arzu ettiği bir durumdur. Gelecekte dev projeleri gelecekte kendi mühendisimiz, yabancı katkısı olmadan yapmalıdır” dedi.




DEPREME KARŞI DUYARLI OLALIM


Ülkemiz coğrafyasının deprem riski taşıdığını da sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu “ 1999 depremi bizlere birçok konuda ders verdi. Özellikle inşaat alanında eksikliklerimizi görerek önlem almak için her kuruma görev düşmesine neden oldu. Özellikle inşaat mühendislerimize çok daha fazla görev düşmektedir. Vatandaşımızı doğru yönlendirerek, inşaat çalışmalarında kaliteden ödün vermeden işler ortaya çıkarması önem arz etmektedir. Biliyorum ki İnşaat Odamızın Kocaeli Şubesine ve Gebze temsilciliğine bağlı mühendislerimiz, deprem riskini göz ardı etmeden çalışmalarını sürdürmektedirler” ifadelerine yer verdi.




SAHA DENEYİMİ ÇOK ÖNEMLİ


Kocaeli’de kaçak yapılaşma ve hafriyat noktasında önemli bir mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Üniversiteden mezun olup bu meslekte hayata atılan genç mühendislerimizin, saha deneyimi kazanması için eğitim çalışmalarına önem vermesi beni sevindiriyor. Saha deneyiminin çok önemli olduğunu tekrar vurgulamak isterim. İnşaat mühendislerimizin temelden en üst noktaya kadar, her noktada donanımlı olması kendileri açısından olmazsa olmazlardandır. Bu nedenle tecrübe ve bilgi birikiminde ki artış, genç mühendislerimize özgüven kazandıracaktır. Bunun için ülkemizde ve şehrimizde yapılan dev projelerin tecrübe alanları olarak görmeniz yerinde olacaktır” açıklamasını yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön