25 / 04 / 2024

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme Ve Ticaret A.Ş ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor. Şirketlerin birleşme işlemleri için gerekli çalışmalara ve hukuki işlemlere başlanılmasına karar verildi. 



İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme Ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İhlas İnşaat Holding ile birleşme işlemi hakkında açıklama yaptı. 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme Yönetim Kurulu Üyelerinin bugün yapmış olduğu toplantıda; şirketin inşaat sektöründe ve devremülk  tatil turizminde önemli faaliyetleri olan şirketleri çatısı altında bulunduran İhlas İnşaat Holding A.Ş. ile devralma yoluyla birleşeceği, birleşme işlemlerinde İhlas İnşaat Holding A.Ş.'nin şirket değeri dikkate alındığında Sermaye Piyasası Kurulu'nca düzenlenen Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 12/4/a nolu maddesi gereği birleşme neticesinde ulaşılacak sermayenin mevcut sermayenin  %100 üzerinde artış gösteremeyeceği düzenlemesi sebebi ile birleşme öncesinde Sermaye Piyasası Kurulundan gerekli izinleri alarak Şirketimizin sermaye artırımı yapacağı bildirilmişti.

İlgili sermaye artırımı işlemleri bugün itibari ile tamamlandığından, İhlas İnşaat Holding A.Ş. ile birleşme işlemleri için gerekli çalışmalara ve hukuki işlemlere başlanılmasına karar verildi. 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme'nin KAP açıklaması:
Yönetim Kurulu Üyelerinin bugün (08.03.2019) yapmış olduğu toplantıda;
27.12.2018 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda,
Şirketimiz inşaat sektöründe ve devremülk  tatil turizminde önemli faaliyetleri olan şirketleri çatısı altında bulunduran İhlas İnşaat Holding A.Ş. ile devralma yoluyla birleşeceği, birleşme işlemlerinde İhlas İnşaat Holding A.Ş.'nin şirket değeri dikkate alındığında Sermaye Piyasası Kurulu'nca düzenlenen Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 12/4/a nolu maddesi gereği birleşme neticesinde ulaşılacak sermayenin mevcut sermayenin  %100 üzerinde artış gösteremeyeceği düzenlemesi sebebi ile birleşme öncesinde Sermaye Piyasası Kurulundan gerekli izinleri alarak Şirketimizin sermaye artırımı yapacağı bildirilmişti.

İlgili sermaye artırımı işlemleri bugün itibari ile tamamlandığından, İhlas İnşaat Holding A.Ş. ile birleşme işlemleri için gerekli çalışmalara ve hukuki işlemlere başlanılmasına karar verilmiştir.


Geri Dön