07 / 05 / 2024

İmar affında flaş gelişme! İmar affının önü açılıyor mu? Resmen Meclis'te!

İmar affında flaş gelişme! İmar affının önü açılıyor mu? Resmen Meclis'te!

Toplam 57 maddeden meydana gelen ve BMM tatile girmeden kanunlaşması beklenen kanun teklifiyle imar affı niteliğinde düzenleme de hayata geçirilecek. İşte o düzenlemenin detayları...



2022'DEN ÖNCEKİ İNŞAATLARA KOLAYLIK 

Kanun teklifinin 37’nci maddesi ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nda önemli bir değişikliğe gidiliyor. Madde gerekçesinde belirtildiği şekliyle, kaçak kullanımın azaltılması amacıyla inşaat ruhsatı almış ancak kullanma izni verilmeyen yapılara geçici olarak elektrik ve su aboneliği verilmesine ilişkin süre uzatılıyor. Yani 1 Temmuz 2022 tarihinde kadar bu çerçevedeki yapılara abonelik yapılabilecek. 

İmar affında flaş gelişme! İmar affının önü açılıyor mu? Resmen Meclis te!

Dünya'dan Canan Sakarya ile Hüseyin Gökçe'nin aktardığına göre; Maddeyle getirilen asıl önem arz eden düzenlemeyse, elektrik ve su aboneliği verilebilmesi için yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olma şartı 31 Aralık 2021'e kadar inşa edilen binalarda aranmayacak. Başka bir ifadeyle, elektrik ve su aboneliği alabilmek için yapı ruhsatı almış olma gerekliliği kaldırılarak, bu haldeki binalara bir çeşit af getirilmiş oluyor.

İmar affında flaş gelişme! İmar affının önü açılıyor mu? Resmen Meclis te!

İMAR AFFININ ÖNÜ AÇILIYOR MU? 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan kaynaklar, bu düzenlemenin doğrudan bir imar affı olmadığına vurgu yaparak imar affının önünü açabilecek bir uygulama olduğuna dikkat çekti. 

Düzenlemenin yasalaşması durumunda, inşa ettikleri konutlar için skan almamış müteahhitlerin daha kolay satış yapmasının sağlanacağını belirten kaynaklar, “Günümüzde müteahhitler konutu satıyorlar fakat iskan olmadığı için elektrik ve su aboneliği şantiyeden kullanılıyordu. Ev alanlar da sürekli müteahhidi sıkıştırıyorlardı. Bundan sonra imar başvuruları da düşebilir” açıklamasında bulunarak düzenlemeyi değerlendirdi.  

İMAR AFFI GELİR Mİ? 

Torba yasanın içinde yer alan imar affıyla ilgili tüm detaylar merak ediliyor. İmar affıyla ilgili henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. 

Bayram ikramiyelerinde son dakika! İkramiyelerin yatacağı tarih belli oldu! Zam geldi mi? Hemen bu tarihlere bakın!

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz zammı geliyor! Geri sayım başladı! Hangi maaş kaç TL olacak?

TMO'dan şok fiyatlar! Ayçiçek yağı, fındık, pirinç, fasulye, mercimek, nohut kaç TL? İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi!


Geri Dön