24 / 04 / 2024

İmar barışının son günü 2018!

İmar barışının son günü 2018!

Mevzuata aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışına başvurular 8 Haziran'da başladı. Peki, imar barışının son günü 2018 ne zaman?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı imar barışı uygulamasında, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. İmar barışına müracaat eden yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınıyor. Her yapı için sadece bir Yapı Kayıt Belgesi düzenleniyor.

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 8 Haziran'da başladı.

Başvurular e-devlet üzerinden alınıyor. Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

İmar barışının son günü 2018

Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkili oluyor.

Başvurunun e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Müracaat kurum ve kuruluşlara yapılmış ise;

- Yapı Kayıt Belgesi formu müracaat sahibinin beyanına göre eksiksiz olarak doldurulur, 

- Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılması sağlanıyor, 

- Yapı Kayıt Belgesi formu sistem üzerinden onaylanmak üzere Müdürlüğe gönderiliyor 

- Formun Müdürlükçe onaylanmasından sonra bir örneği talepte bulunan yapı sahibine veriliyor.


50 maddede imar barışının tüm detayları!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön