25 / 04 / 2024

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD), dövizde yaşanan düşüş sebebiyle bütün inşaat malzemesi üretici ve ihracatçılarını, fiyatlarında indirim yapmaya çağırdı. Dünya Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın haberine göre; İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, konuyla ilgili açıklamasında “Özellikle malzeme fiyatlarının sürekli artması sektör temsilcilerini maliyet yapamaz hale getirdi. Malzeme tedariki noktasında ise malzeme üreticisi sanayicilerinin ihracata yönelmeleri ve ihracat satış fiyatlarını iç piyasaya da uygulamaları hem malzeme temin etmede hem de satın almada ciddi sorunlara neden oldu” diye konuştu.

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İnşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yapan Andıç, şöyle konuştu:

“İnşaat sektörünün yavaşlaması tüm sektörlerin yavaşlaması ve durması anlamına gelir. Dövizdeki artış gerekçesiyle zam yapmış olan tüm inşaat malzemesi üretici ve ihracatçılarını, dövizde yaşanan bu düşüş nedeniyle fiyatlarında indirim yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca fiyat istikrarının korunması için ihracatın iç pazar dengelerini bozmayacak şekilde yapılmasına dönük bir düzenleme yapılması sektörümüzün önemli bir beklentisidir.”

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da döviz kurlarındaki düşüşten sonra hammadde fiyatlarında indirim yapılması gerektiğiin altını çizdi. Ayhan, hammadde üreticilerine çağrıda bulunarak “18 ay içinde malzeme fiyatlarına yüzde 300 zam yapanlardan, şimdi en az yüzde 30 indirim bekliyoruz” dedi. Dövizdeki yükselişe bağlı yükselen hammadde fiyatlarından en fazla tüketici ve üreticilerin olumsuz etkilendiğinin altını çizen Ayhan, üretim çarkının dönmesi için malzeme tedarikçilerini üreticilerin yanında olmaya davet etti. 

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

Satılık ve kiralık konutların fiyatları tavan yaptı!

İnşaat malzemeleri fiyatlarında düşüş başladı!


Geri Dön