25 / 04 / 2024

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına ve kiralamaya yeni düzenleme geldi. Sektör temsilcileri bu düzenlemenin konut fiyatlarını uçuracağına dikkat çekti...



Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, tebliğin yayınlanmasıyla beraber 10 bini aşkın ev ilanının internet satışından kaldırıldığının altının çizdi. Akçam, yükselen satış maliyeti sebebiyle yeni bir zam dalgasının yaşanacağına vurgu yaptı. 

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

KONUT FİYATLARI UÇACAK

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in aktardığına göre; Emlak Müşaviri Salim Taşçı, yeni tebliğin konutta büyük fiyat yükselişlerine ve satışların merpen altı hale gelmesine sebep olacağına dikkat çekti. "Belediye rayici diyelim ki 200 bin lira olan bir konut internet ilanıyla 2 milyon liraya satılırsa alıcı ve satıcı toplamda 8 bin lira yerine 80 bin lira harç ödeyecek. Konut 5 yıldan erken satılmışsa Gelir Vergisi de doğacak" açıklamasında bulunan Salim Taşçı, bu maliyetlerin ev fiyatlarına dahil edileceğinı, bu nedenle fiyatların uçacağını aktardı.

Taşçı, vergi ve harç düşürülmezse bu düzenlemenin faydadan çok zarar getireceğinin de altını çizdi.

Çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 300 milyon TL'lik hibe müjdesi! Resmen açıklandı! 

Kamu çalışanları dikkat! Resmen açıklandı!

Benzin, motorin ve LPG'de zam yağmuru! Litre fiyatları kaç TL? 3 Haziran 2022 Opet, Total, PO, BP, Shell fiyat listesi..


Geri Dön