19 / 04 / 2024

İpek Grup nerelere konut yapacak?

İpek Grup nerelere konut yapacak?

İpek Mobilya’nın yanı sıra İSO 500 listesinde yer alan maden tesisi çinkom gibi firmaları bünyesinde bulunduran İpek Grup, İstanbul’da kurduğu İpekar İnşaat şirketi ile inşaat sektörüne adım attı.



İpek Mobilya’nın yanı sıra İSO 500 listesinde yer alan maden tesisi çinkom gibi firmaları bünyesinde bulunduran İpek Grup, İstanbul’da kurduğu İpekar İnşaat şirketi ile inşaat sektörüne adım attı. Daha önce yaptığı alışveriş merkezleri ile inşaat alanında tecrübe edinen İpek Grup inşaat sektöründe faaliyet gösteren Altınok Kardeşler ile ortaklık yaparak ilk projesini Kayseri’de tanıttı.


Yayın Yönetmenimiz Mehmet Canıtatlı’nın sorularını cevaplandıran İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, İpekar İnşaat’ın Kayseri’den sonra İstanbul ve Ankara’da konut, AVM ve otel projelerine imza atacağını söyledi.


Neden önce Kayseri?

Kayseri’de şehrin düzenli gelişimine katkı sağlamak amacıyla kendine yeterli donanımları olan, mimari yönüyle öne çıkan ve yeşil yapılara has özellikler barındıran konutlar inşa etmeye karar verdik. İlk adımda 850 ve 200 konutluk iki projemiz olacak.  Opsiyonel çözümler sunduğumuz ‘İpek Diamond’ adlı projemiz, Kayseri’nin Erciyes Evler’de 5 bloklu yapılacak.  2016’da tamamlanacak olan teraslı konutlar 240 ile 280 metrekarelik alanlara sahip.

Konforlu yaşam alanlarından vale hizmetine kadar en ince ayrıntısına kadar düşündüğümüz projemizde daire fiyatlarını 705 bin 503 lira ile 790 bin 176 bin lira arasında değişiyor.


Farkınız ne olacak?

Modern şehirlerin kurulmasında rol almak istiyoruz. İnşaat sektörünün gelişimine bizlerin de katkı sağlaması hem ekonomiye hem de istihdama yansıyacaktır. Mobilya sektöründeki iddialı büyümemizi inşaata da göstereceğimize inanıyorum. Her iki sektörün büyümesi için KDV oranlarında bir dönem de olsa yüzde 50 indirime gidilmesi doping etkisi yapacaktır. Bu da büyümeye katkı sağlar.


Planladıklarınız kentsel dönüşüm projesi mi?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm son 3 yıldır konuşuluyor. Ancak Kayseri’deki kentsel dönüşüm yıllar önce başladı. Gecekondu önleme bölgeleriyle çarpık yapılaşmayla mücadelede yüzde 98’lere gelindi. Eski mahallelerde parseller üretilerek nitelikli konutlar inşa edildi. Kentsel dönüşümde ikinci dönemi yaşıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu konuda oldukça programlı ve titiz çalışıyor. Şehirdeki emsaller 0.80 ile 2.5 arasında. Biz de şehrin gelişen kimliğine projelerimizle katkı sağlayacağız.


Büyüme stratejiniz nedir?

Şirketimizi İstanbul’da kurduk. Kayseri’deki projelerin ardından İstanbul’a odaklanacağız. Yeni şehir (Kayabaşı), Basın Ekspres gibi şehrin gelişim bölgelerinde konut projesi üretmeyi planlıyoruz. Yola tek çıktık.  TOKİ  ve Emlak GYO’nun ihalelerine de katılacağız. Hızlı arsa üreten firmalarla görüşüyoruz. AVM ve otel projelerimiz de olacak.


Kayseri’den yetişen inşaatçılar gururumuz

Saffet Arslan inşaat sektörüne katkı yapan Kayserili işadamlarına da teşekkür etti. ‘’Süleyman Çetinsaya Avrupa Konutları markası ile İstanbul’daki vatandaşları ev sahibi yaparken Kayserilerin gururu oldu diyen Arslan,’’ Devam eden Vadistanbul, Tema İstanbul ve diğer projeleriyle fevkalade işler yapıyor. Kendisiyle Kayseri’de AVM yaptık, kısmen ortaklığımız oldu. Aynı şekilde Bayraktar Grubu da sektördeki başarılarıyla ABD’ye kadar uzandı. Necati Kurmel Beyin de başarılı çalışmalarını takip ediyoruz’’ diye konuştu.


Yeni Akit


Geri Dön