25 / 04 / 2024

Isı pay ölçer çalışma prensibi!

Isı pay ölçer çalışma prensibi!

Isı pay ölçer çalışma prensibi olarak her radyatöre bir pay ölçer takılıyor ve tüketilen enerji miktarı üzerinden ödenecek yakıt bedeli hesaplanıyor. Buna göre her daire kullandığı kadar yakıt bedeli ödüyor...




Isı pay ölçer çalışma prensibi!


Isı pay ölçer çalışma prensibi olarak her radyatöre bir pay ölçer takılıyor ve tüketilen enerji miktarı üzerinden ödenecek yakıt bedeli hesaplanıyor. Buna göre her daire kullandığı kadar yakıt bedeli ödüyor.


Isı pay ölçer çalışma prensibi...

Merkezi sistemle ısınan binalarda bugüne kadar genellikle yakıt bedelleri metrekare üzerinden hesaplanıyordu. Yeni sistemde ise her radyatöre bir pay ölçer takılarak, tüketilen enerji miktarı üzerinden ödenecek yakıt bedeli hesaplanıyor. Sistemin çalışması için binada bulunan tüm kalorifer peteklerine uzaktan okumalı ısı ölçüm ekipmanları ve oda sıcaklığını ayarlayan seviyede sabit tutan özel radyatör vanaları takılıyor. Isı pay ölçer cihazı ise peteğin üzerine monte ediliyor. Bu ekipman sayesinde dairelerin ısı tüketimi daireye girilmeden ölçülebiliyor.


Isı pay ölçer çalışma prensibi kapsamında iki ayrı mekanizmadan oluşuyor. Bunlardan biri pay ölçer cihazı diğeri ise termostatik vana. Isı pay ölçer sistemi sayesinde içinde bulunulan ortamın sıcaklığı istenilen seviyeye ulaştığında ısı pay ölçer termostatik vanayı uyarıp, içinden geçen sıcak suyu kesiyor. Böylece ortamın sıcaklığı istenilen ayarda tutulabiliyor. Bu yöntem sayesinde enerji tasarrufu da sağlanmış oluyor.


Isı pay ölçer sisteminde termostatik vana 1 ila 5 arasında bulunan kademelerle kullanılıyor. İlk kademe sıcaklık minimum 15 derece oluyor. Zaten yönetmeliğe göre de sıcaklık 15 derecenin altına düşürülemiyor. Kullanılmayan boş dairelerde ise bu ayar 1. kademede tutulabiliyor.



Eski binalarda ısı pay ölçer!
İç cephe ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Binalarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Pay ölçer sistemi!
Sitelerde ısı ölçer!
Onur Sürmeli: Doğru ısı ve su yalıtımı hayat kurtarıyor!
Isı pay ölçer sistemi maliyeti!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön