29 / 03 / 2024

Pay ölçer sistemi!

Pay ölçer sistemi!

Pay ölçer sistemi her radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini buna göre de gider paylaşımı yapılabilmesini sağlayan ısı sayacı sistemine deniyor....




Pay ölçer sistemi!


Isı pay ölçer sistemi, her radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini buna göre de gider paylaşımı yapılabilmesini sağlayan ısı sayacı sistemine deniyor. Böylece her daire kullanmış olduğu enerjinin parasını ödeyebiliyor.


Isı pay ölçer sistemi monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. Gelen doğalgaz faturasınından sonra konusunda uzman teknik ekibin daire içerisine girmeden hiçbir kat sakinini rahatsız etmeden uzaktan okuma (RF-GSM) sistemi ile bütün kullanım değerleri alınıyor bu alınan değerler 5627 sayılı kanunda belirtildiği şekilde kullanım oranına göre paylaştırılarak ve bütün kat sakinlerine ısıtma gider faturası olarak ulaştırılıyor. Bu noktada gider paylaşımlarının yasaya uygun olarak yapılması veya buna uygun hesaplama yapan yazılımların kullanılması büyük önem taşıyor.


Pay ölçer sistemi, yeni ya da eski, içinde kalorifer peteği bulunan tüm binalarda takılabiliyor. Monte edildiği odanın ısıtılması için ne kadarlık bir enerji harcandığının tespitini sağlayarak adaletli bir faturalandırma yapılabiliyor. Termostatik vanaların da kullanılması durumunda  yüzde 30’a varan yakıt tasarrufu sağlanmış oluyor.


Isı pay ölçer sistemine sahip merkezi sistemlerde her daire en az 15 derece sıcaklıkta tutulmak zorundadır. Bu sıcaklıktan sonra, herkes istediği kadar ısınıp ve ısındığı kadar ödeme yapabiliyor. Kombili binada alt veya üst katınızdaki daire kombisini kullanmadığı durumlarda dairenizi ısıtmanız daha zorlaşacağından dolayı siz daha çok ödeme yapmak zorunda kalıyorsunuz. Isı pay ölçer sistemine sahip ısıtma sistemi için daireye gaz girme olayı olmuyor. Yani kombi kullanmanıza gerek kalmıyor.



Isı pay ölçer cihazı!
Isı pay ölçer kullanımı zorunlu mu?
Isı pay ölçerlerin yılda yüzde 40 tasarruf yapması hedefleniyor!
Siemens Isı pay ölçerleri ile yüzde 25’e varan enerji tasarrufu!
1.5 milyon konut 'ısı pay ölçümü sistemi'ne geçiyor!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön