19 / 04 / 2024

Pay ölçer sistemi fiyatları!

Pay ölçer sistemi fiyatları!

Pay ölçer sistemi fiyatları dairelerdeki radyatör başına ortalama olarak 40 euro civarında. Tabi dairelerde bulunan tüm peteklere bu cihazın takılmasıyla fiyatlar ortalama olarak 200 euroya çıkabiliyor...




Pay ölçer sistemi fiyatları!


Pay ölçer sistemi fiyatları daire başına ortalama olarak 200 euro civarında. Tabi dairelerde bulunan tüm peteklere bu cihazın takılmasıyla ödenebilecek olan tutar yaklaşık böyle. Ancak cihazın montaj dahil fiyatı ortalama 40 euro olarak biliniyor.


Merkezi sistemde daire ısıtmalarında genel olarak daire metrekaresine göre paylaşım yapılıyordu. Yeni sistemde her radyatöre takılan pay ölçer aleti ile tüketilen enerji miktarı ölçülebiliyor. Ev sakinleri ısıyı kendilerine göre ayarlayabiliyor ve her daire yaktığı kadarını ödüyor.


Mevcut sistemde ise bina yönetimleri aylık yakıt aidatını tüm apartman sakinlerine eşit olarak bölüştürüyordu. Yetkililer, sistem sayesinde hem bireysel hem de toplu tüketimde yüzde 40'lara varan enerji tasarrufu sağlanabileceğini vurguluyor.


Pay ölçer sistemi fiyatları!

Cihazın ortalama fiyatı 40 euro. Dairede bulunan tüm peteklere bu cihaz takılıyor. Ortalama 5 petek olduğu düşünülürse ailenin cihaz için yapacağı ödeme 200 euro seviyesinde. Cihaz parasının yanı sıra her ay okuma bedeli olarakta daire başına 2 euro ödeme yapılması gerekiyor.


Avrupa’da yaygın olarak kullanılan ısı pay ölçüm cihazlarının, yürürlüğe giren yasa gereğince Türkiye’deki tüm merkezi ısıtma sistemli binalarda da kullanımı zorunlu hale geliyor.



Isı pay ölçer yönetmeliği!
Isı pay ölçer cihazı!
Isı pay ölçer nasıl çalışır?
Pay ölçer sistemi!
Binalarda ısı pay ölçer sistemi zorunlu mu?
Isı pay ölçer sistemi nedir?
Isı pay ölçer çalışma prensibi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön