25 / 04 / 2024

İslam Memiş: Elinde dolar olan bunu fırsat bilsin! Dolar için eylül ayı tahmini! İşte detaylar!

İslam Memiş: Elinde dolar olan bunu fırsat bilsin! Dolar için eylül ayı tahmini! İşte detaylar!

İslam Memiş, dolar ve gram altın konusunda yeni bir değerlendirme yaptı. İşte Memiş’in yatırım araçlarına dair söyledikleri!



İslam Memiş, Emtialardaki düşüş devam eder mi, dolar yükselişine devam edecek mi, piyasaları ne gibi gelişmeler etkileyebilir, bu gibi sorularına yanıt verdi.

DOLAR İÇİN ÇARPICI EYLÜL TAHMİNİ

Borsa İstanbul yatay ancak işlem yapan arkadaşların dikkat etmeli diyen Analist İslam Memiş, Kar satışları an meselesi, geri çekilmeler teknik olarak bir düzeltme hareketi doğuracaktır. 2650 puan destek seviyesi düşüncem devam ediyor. Dolar 17.95 ile 17.97 aralığında bekliyor. Dolar endeksi 106'dan başladı. Uluslararası piyasalardaki değer artışı bizde de hissediliyor. Görünümün pozitif olduğunu düşünmüyorum. Bu yükselişler satış fırsatı olabilir. Elinde dolar bulunana bir fırsat sunuyor. Elinde dolar bulunan parite üzerinden Euro, sterlin, altın ve gümüş alabilir. Dolar, TL kurundaki öngörüm 17.65 ve aşağı yönlü kırılırsa 17.30 bile eylülde görülebilir. Bu seviyelerden dolara girişi sağlıklı bulmuyorum. Euro/TL'nin de 18.30 altına sarkma ihtimali kuvvetli. Yılın son çeyreğinde Euro ve sterlinin gerçek değerine ulaşma olasılığını kuvvetli görüyorum. Dolara karşı Euro ve sterlinin daha şanslı olduğunun bilinmesi gerekir” dedi.

İslam Memiş, “Dolar endeksi yükseldi, 106'ya atak gerçekleştirdiği için emtia baskılanması sürüyor. 1781 dolar seviyesindeyiz, aşağıda 1770 destek seviyesi var.  Orta ve uzun vadede pozitif görünüm bana göre devam ediyor. 1770 dolar seviyesi güçlü destek seviyesi. Buradan hız alıp bir sonraki atakla 1807 ve sonra 1815 dolara kadar devam ettirebilir. Elinde dolar olan bunu bir fırsat olarak görebilir ama parite üzerinden. Parite işlemi bankacılık uygulamalarında bulunmaktadır. 1030 ile 1035 aralığında gram altın. 1020 ve 1012'yi destek seviyesi olarak takip edeceğim. Ağustos son bir şans ayı, eylülden itibaren agresif yükselişini devam ettiren bir gram altın olacak. 1450 lirayı beklemeye devam ediyoruz. Son bir geri çekilme ve orada iş bitecektir. Gram altında agresif yükselişleri beklemeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Fındık fiyatları ile ilgili beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

TOKİ projelerine devam ediyor! 204 iş yeri sahiplerini bekliyor! İşte detaylar!

Palamutlar tezgahlara çıktı! Sezonun ilk palamutlarının bu fiyatlara satılacağı beklenmiyordu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön