19 / 04 / 2024

İslam Memiş "Hadi sat" diyerek kararsız yatırımcının canını kurtaracak uyarıda bulundu

İslam Memiş

Merkez Bankalarının faiz artırımlarıyla hareketlenen piyasalar açıklamalarla ciddi kayıplar yaşanıyor. Dolarda değer artışı yaşanırken altın fiyatları sert düştü. Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının düşüşüyle ilgili açıklamalarda bulundu, altın yatırımcılarına uyarılarda bulundu.



İslam Memiş dolar kuru için “Sağlam tokat gelir” diyerek hem dolar kuru tarafında tarih verdi hem de en dolar kuru için yüksek seviyeyi işaret etti.

Enflasyon ile mücadele faiz artırımlarını sürdüren FED, önümüzdeki süreçte de faiz artırımı yapacağı yönde sinyaller veriyor. Türkiye’de Merkez Bankası faiz indirimi kararlarında ısrarlı iken dolar kuru bu hamle karşısında her geçen gün yükseliyor.

"ORGANİZE İŞLER BUNLAR"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Hikaye aynı enflasyon düşecek, her şey güzel olacak! Yani, Fed sahnede kalmayı sürdürüyor. Bu politikaların sürekliliği ve kendi ekonomisine faydası ne kadar, ne kadar yanlış onu önümüzdeki aylarda daha net görmüş olacağız. Gerçek olan şu; Fed çoğu merkez bankaları ile anlaşmalı. Organize işler bunlar.” görüşünü savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön