26 / 04 / 2024

İsmet Yıldırım: İstanbul’un merkezi Ümraniye olacak!

İsmet Yıldırım: İstanbul’un merkezi Ümraniye olacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, "Ümraniyeliler’le her zaman istişare edeceğiz, önce onları dinleyeceğiz" dedi...



KİPTAŞ Genel Müdürü olarak İstanbullulara 20 yıl boyunca hizmet veren ve binlerce aileye kaliteli konut oluşturan İsmet Yıldırım şimdi de tecrübesiyle Ümraniyelilere hizmet etmeye hazırlanıyor. İsmet Yıldırım, ulaşımdan, parklara, spor köyünden prestij caddelere kadar Ümraniye’yi İstanbul’un merkezi yapacak projelerini Star’a anlattı. 

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ 

İsmet Yıldırım, vatandaşların talep ve önerilerini hiç bir zaman göz ardı etmeyeceklerini söyledi. Yıldırım, "Vatandaş isterse yapılacak istemezse yapılmayacak. Ümraniye’ye daha güzel yatırımlar yapmak için mücadele edeceğiz. Gençlerimizle, yaşlılarımızla daha güzel bir Ümraniye için her alanda faaliyet göstereceğiz. Gece gündüz demeden kurmuş olduğumuz ekibimizle birlikte nerede ne sorun var ise anında tespit edilerek müdahale edileceğiz. Ümraniye için hayırlı olan ne varsa, onların gerçekleşmesi için bütün gücümle ve bütün samimiyetimle çalışacağım" şeklinde konuştu. 

KALİTELİ EĞİTİM ADIMI 

Ümraniye nüfusunun 700 bine yaklaştığını ve bazı mahallelerin 30 bin kişiyi barındırdığını ifade eden İsmet Yıldırım, ilçedeki okullarda ortalama her sınıfta 35 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Yıldırım, "AK Parti olarak önem verdiğimiz konuların başında eğitim gelmektedir. Okulların kalitesini arttırarak daha kapsamlı eğitim verilecek. Nüfus yoğunluğu dikkate alındığında yeni okulların da inşa edilmesi durumunda her sınıfta 30 öğrencinin olması eğitim kalitesini de arttıracaktır" dedi. 

28 BİN METRAKERE YEŞİL ALAN 

Projesi hazır 10 adet parkı göreve gelir gelmez yapacaklarını ifade eden Yıldırım, bu parkların da Ümraniye’ye 28 bin metrekare yeşil alan kazandıracağını söyledi. Şuan için yerleri belirlenen uygulamaya hazır o parkların ise; Altınşehir, Çamlık, Cemil Meriç, Hekimbaşı, Topağacı, Şerifali, Necip Fazıl ve Armağanevler mahallesinde yapılacağını belirtti. 

SEMT PAZARLARI MİLLET KIRAATHANELERİ

İki adet kapalı semt pazarı projesinin de hazır olduğunu ifade eden İsmet Yıldırım, öncelikle Yukarı Dudullu ile Necip Fazıl Mahallesi’nde içinde park alanının da bulunduğu kapalı semt pazarlarını hayata geçireceklerini söyledi. Yıldırım, ayrıca Tantavi, Adem Yavuz ve Yukarı Dudullu mahallelerinde hazırlanan Millet Kıraathaneleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak Osmangazi Korusu projesini de anlattı. 

SPOR KÖYÜ 

Yıldırım’ın en dikkat çekici projesi Spor Köyü. Yıldırım, Hekimbaşı’nda bulunan Ümraniyespor’un kullandığı alana birçok sporun aynı anda yapılabileceği bir spor köyünün kurulacağını müjdeledi. Yıldırım, teknik donanımlara sahip içerisinde etnospor alanı, tenis kompleksi, basketbol ve voleybol gibi birçok spor alanı ile spor akademisinin yer aldığı dev bir tesis yapılacağını söyledi. Yıldırım; Çakmakspor tesisleri, Yukarı Dudulluspor tesislerinin yeniden düzenleneceğini söyledi. Yıldırım; "Her mahallede küçük spor salonları yapmayı planlıyoruz. Altyapınız ne kadar sağlam ve güçlü olursa o kadar kaliteli ve başarılı sporcular yetiştirirsiniz. Bizde altyapımızı iyileştirmek ve kaliteli hale getirmek istiyoruz" dedi.

19 BİN ARAÇLIK 32 OTOPARK

E-6 Ümraniye girişindeki trafik sıkışıklığını ortadan kaldıracaklarını söyleyen Yıldırım, İBB'nin şehrin farklı mahallelerinde toplamda 19 bin araçlık otopark alanı yapacağını söyledi. Yıldırım, göreve gelir gelmez yerleri belirlenen ve hemen uygulamaya konulacak 32 adet otopark projesinin olduğunu bunların, Atatürk, Necip Fazıl, İnkilap, Mehmet Akif, Atakent, İstiklal, Yamanevler, Şerif Ali, Namık Kemal, Elmalıkent, Saray, Altınşehir, Armağanevler, Çakmak ve Aşağı Dudullu mahallelerinde olacağını ifade etti. 

ULAŞIM SORUNU BİTECEK

Ümraniye’nin sürekli geliştiğini ve buna bağlı ulaşım alanında yeni ihtiyaçların doğduğunu söyleyen Yıldırım, “Vatandaşlarımız istediği noktalara rahat ve konforlu bir şekilde raylı sistemleri kullanarak ulaşabilecek. Dudullu-Bostancı raylı sistem hattı bir yıl içerisinde tamamlanacak. Kazım Karabekir-Göztepe hattının da ihalesi son aşamaya geldi. İki dikey ve bir de yatay raylı sistem hattı olan bir ilçe konumuna geleceğiz" dedi.

Ümraniye’nin ulaşım sorununu kökten çözmek için hazırladıkları kalıcı projeleri sıralayan Yıldırım; Türksat Kavşağı projesi, Beşiktaş Spor Tesislerinin Ihlamurkuyu mezarlık yanından Şile Otoyoluna çıkış yolları projesi, Küçüksu Caddesinden TEM Otoyoluna yeni kavşak projesi, Harman Sokak ve Marmara Caddesi yol ve kavşak düzenlemesi, Mithatpaşa Caddesi TEM Anadolu bağlantısı Çakmak Köprüsü projesi ve Finans şehrin bulunduğu Şenol Güneş Bulvarı’ndan TEM Otoyoluna bağlantı yolu projesi ile trafiğin rahatlayacağını söyledi.


Geri Dön