24 / 04 / 2024

İstanbul 81 il içinde birinci oldu! 66 ilde artış gözlendi

İstanbul 81 il içinde birinci oldu! 66 ilde artış gözlendi

Ocak-eylül zaman diliminde 66 il ihracatını çoğaltırken İstanbul, 74,1 milyar dolar ile bu alanda zirvede yerini aldı. İşte detaylar…



Senenin dokuz ayında en çok ihracat yapan on il arasında en yüksek artış, yüzde 23,8 ile birlikte Ankara'da görüldü. Onu ise yüzde 19,87 ile İzmir, yüzde 18,9 ile Kocaeli takip etti. İlk onda ihracatında düşüş yaşanan tek kent yüzde 2,4 ile Manisa olmuş oldu.

Söz konusu zaman diliminde 17 ilin ihracatı 1 milyar doları geçerken dört  kentteki şirketlerin yurt dışına satışlardan elde etmiş olduğu gelir çift haneli rakamlara çıktı.

İlk on dışında ihracatı 1 milyar doları geçen şehirler arasında Konya, Kayseri, Adana, Mersin, Antalya, Tekirdağ ve Kahramanmaraş bulundu.

Ocak-eylül zaman diliminde ihracat artışında üç ilde üç haneli, 49 kentte de çift haneli artış yaşandı.

İhracatını oransal düzeyde en çok artıran illerin başında da yüzde 285,6 ile Yozgat bulundu. şehrin geçen senenin aynı zaman diliminde 11,8 milyon dolar olan ihracatı 45,5 milyon dolara çıktı.

Yozgat'ı yüzde 117,6 ile Tunceli, yüzde 116,4 ile Bingöl takip etti. Bu üç şehirde artış üç haneli gerçekleşti.

İhracatını en  çoğaltan iller arasında Nevşehir yüzde 81,4 ile dördüncü olurken Muş yüzde 59,4 ile beşinci, Çorum yüzde 56,8 ile altıncı, Şanlıurfa yüzde 55,6 ile yedinci, Bitlis ise yüzde 55,15 ile sekizinci, Kars yüzde 39,5 ile dokuzuncu, Diyarbakır da yüzde 39 ile onucu sırada yerini aldı.

İstanbul 81 il içinde birinci oldu! 66 ilde artış gözlendi

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim 100 bin kişiye istihdam sağlayacak! İş fırsatları geliyor!

Ankara Sincan’a TOKİ müjdesi! Tam 393 konut!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön