27 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi’nin yüzde 67’si tamamlandı!

İstanbul Finans Merkezi’nin yüzde 67’si tamamlandı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan yaptığı açıklamada, İstanbul Finans Merkezi'nde fiziki tamamlanmanın Eylül 2021 itibarıyla yüzde 67.51'e ulaştığını kaydetti.



Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, merakla beklenen İstanbul Finans Merkezi'nde fiziki tamamlanmanın bu ay itibariyle yüzde 67.51'e ulaştığını kaydetti. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, Aşan, yaptığı açıklamada, katılım finans konusunda bazı işbirlikleri yapabileceklerini dile getirerek, "İstanbul için katılım finans tarafında ciddi bir ilgi var. Yasa çalışması devam ediyor Orada iyi bir altyapı oluşturacağız" dedi. A Para'nın düzenlediği Finansın Geleceği Zirvesi'nde "İstanbul Finans Şehri'ne Doğru" başlıklı sunum yapan Aşan, "Birkaç işbirliği peşindeyiz. Malezya bizim açımızdan önemli ama onların kendi öncelikleri var, bizim kendi önceliklerimiz var. Körfez çok hevesli ama işte onların geleceği altyapı bizim tam istediğimiz altyapı mıdır? Bunlara bakılıyor. Ancak şunu söyleyeyim; İstanbul için katılım finans tarafında ciddi bir ilgi var" dedi.

İstanbul Finans Merkezi’nin yüzde 67’si tamamlandı!

AVANTAJI KULLANALIM

Küresel ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili de bazı açıklamalar yapan Aşan, ileriki zamanlarda Çin'in birinci, Hindistan'ın da ikinci en çok gelişen ekonomi haline geleceğini kaydetti. Yatırımların batıdan doğuya, Asya'ya kaydığını da belirten Aşan, küresel finansın ağırlık merkezinin de yavaş yavaş bu bölgeye doğru kaydığını, ülkemizin, burada yakalayabileceği fırsatları değerlendirmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Aşan, mega kent İstanbul'un coğrafi açıdan çok büyük bir avantajı olduğunu kaydederek,  "4 saatlik uçuşla neredeyse 2 milyarlık alana ulaşıyoruz. Bu avantajı kullanmak lazım, bugüne kadar yeterince kullanamadık" şeklinde konuştu.

TAHKİM MERKEZİ KURULUYOR

Finans merkezi ile ilgili çalışmalarla da ilgili konuşan Aşan, mevzuat çalışmasının tamamlandığını, kanun çalışmasının gelecek dönemlerde Meclis'ten çıkacağını, sonrasında da yönetmeliğin geleceğini dile getirdi. Aşan, finansal teknolojilere kafa yorduklarını, hazırlıkları hız kesmeden devam eden strateji belgesinin sene sonuna yetişeceğini belirtti. Katılım Finans Strateji Belgesi'nin de tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkesi Tahkim Merkezi'nin kuruluş çalışmalarının başladığını, merkeze geçilirken buranın da hayata geçeceğini kaydetti.

İFM Ziraat Kuleleri'nde yaşam Haziran'da başlayacak!


Geri Dön