19 / 04 / 2024

İstanbul'da 251 kilometre metro hattı inşa ediliyor!

İstanbul'da 251 kilometre metro hattı inşa ediliyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın 2021 bütçesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da 251 kilometre yapımı devam eden metro hattı bulunduğunu, İstanbul'u örümcek ağı gibi donattıklarını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın 2021 bütçesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT Haber'de yer alan habere göre; İstanbul'da 251 kilometre yapımı devam eden metro hattı bulunduğunu anlatan Karaismailoğlu, Ulaşım Master Planı çerçevesinde yapılan söz konusu hatların, İstanbul'u örümcek ağı gibi donattığını söyledi. 

Bugün için İstanbul'da 1 yıl sonra, 10 yıl sonra, 50 yıl sonra ne yapılacağının belli olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, "İstanbul için bir şeyler yapmak isteyenler, belediyenin raflarındaki dosyaları aşağı indirmeleri yeterlidir" dedi.

Haydarpaşa Garı'nın kullanılmaması dolayısıyla gelen şikayetler üzerine konuşan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de  Marmaray  var. Marmaray'a Sirkeci'den Kadıköy'e, Ayrılıkçeşme'ye 5 dakikada gidebiliyorsunuz. Ayrılıkçeşme'den Kadıköy Kartal hattına binip Pendik Tavşantepe'ye kadar gidebiliyorsunuz. Pendik Tavşantepe'den önümüzdeki yıl Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar ulaşabileceksiniz. Hardarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılar, Kurul denetiminde devam ediyor. Arkeolojik kazıların bitmesiyle burayı İstanbul'un hizmetine müze olarak sunacağız."

İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul metro ağlarıyla ulaşımda çağ atladı!


Geri Dön