24 / 04 / 2024

İstanbul'un banliyö hatlarında son durum!

İstanbul'un banliyö hatlarında son durum!

İstanbul'da banliyö hattının yeniden açılabilmesi için devam eden çalışmalar yoğunlaştırılırken, rayların döşenmeye başladığı hatlarda yolcuların inip bineceği peronlar ortaya çıkmaya başladı. 



İstanbul'da banliyö hattının yeniden açılabilmesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İstanbul'un banliyö hatlarında yolcuların inip bineceği peronlar da ortaya çıkmaya başladı.

Haydarpaşa-Gebze arasında yer alan ve 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren banliyö tren hattı 19 Haziran 2013'te yapılan son seferin ardından kapatıldı.

İstanbul un banliyö hatlarında son durum!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray'la entegre edilmesi planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonların da yenilenmesine karar verilmişti.

BU YIL SONUNDA AÇILMASI PLANLANIYOR
2018 yılı sonunda açılması planlana Halkalı-Gebze banliyö hattında ekipler yoğun çalışamlarını sürdürüyor.  45 kilometrelik banliyö ve tren hatlarının tamamlanması ve  Marmaray  projesi ile entegrasyonu sağlandığında Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada, Bakırköy'den Bostancı'ya 37 dakikada ulaşım sağlanabilecek. Söğütlüçeşme-Yenikapı'nın seyahat süresi ise 12 dakika olacak. Hatta günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanıyor.


İstanbul un banliyö hatlarında son durum!

İstanbul un banliyö hatlarında son durum!

 


Geri Dön