25 / 04 / 2024

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Zeytinburnu, ulaşım ağının çeşitlilik kazanmasıyla geliri yüksek yatırımcılar tarafından da tercih edilir oldu. Özellikle sahil bölgesinde yer alan projeler gün geçtikçe katlanıyor. Peki Zeytinburnu'nda konut fiyatlarında son durum ne?



İstanbul’da Tarihi Yarımadada konumlanan, geçmişi şehrin antik tarihine kadar giden Zeytinburnu, lokasyon olarak İstanbul surlarının ve Bakırköy ilçesinin arasında bulunuyor bir ilçe. Zeytinburnu'nda 13 mahalle, 58 cadde ve 971 sokak yer alıyor.

Zeytinburnu'nda yerleşimi sağlayan en önemli etkenlerden biri Kazlıçeşme'de dericilik sanayisinin yapılıyor olması. Ayrıca dokuma ve demir işleme de yine bu ilçede faaliyette bulunulan çalışma alanlarından. Bu ortamda dericilik gelişme gösterirken, çevreye yerleşenlerin sayısı da gün geçtikçe artmış. Bugün ilçede ikamet edenlerin bir bölümü yerli ailelerden meydana gelse de göçmen sayısındaki artışla Afganistan, Suriye ve Doğu Türkistanlıların yerleşim yeri haline geldi. Sahil kesiminin geliştiği, iç kesimlerin ise kentsel dönüşüm uygulamalarıyla değiştiği Zeytinburnu, son senelerde hızlı bir büyüme sergiliyor. Yüksek katlı yapıların az görüldüğü, yatay mimari konseptini bulunan, düşük emsalli, yeşil ve mavinin bir araya geldiği nadir yerlerden olan

İstanbul un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Zeytinburnu, ulaşım ağının çeşitlilik kazanmasıyla geliri yüksek yatırımcılar tarafından da tercih edilir oldu. Özellikle sahil bölgesinde yer alan projeler gün geçtikçe katlanıyor. Emlakçılara göre; bu bölgelerdeki lüks konutların yüzde 90'ı, vatandaşlık almak isteyen yabancı aileler tarafından tercih ediliyor. Yüzde 10'luk kısmıda yerli alıcılardan meydana geliyor. Bölgedeki hızlı değişim yerli halkın tedirgin olmasına neden olurken, iç kesimlerde yer alan satılık ve kiralık ev fiyatlarında da ciddi yükselişler kaydediliyor. 

Peki Zeytinburnu'nda konut fiyatlarında son durum ne? Son zamanların öne çıkan ilçesi Zeytinburnu'nda hangi konut projeleri hayata geçiriliyor? İşte ayrıntılar..


 


Geri Dön