26 / 04 / 2024

İstanbul’un havalimanları tek tek metrolanacak! Tarihler verildi

İstanbul’un havalimanları tek tek metrolanacak! Tarihler verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı eli ile başlatılan Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar bitti. İşte detaylar…



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında yapılan test sürüşüne katıldı. Test sürüşü Kurtköy ve Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonu arasında yapıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonunda basın açıklamasında bulunan Bakan Karaismailoğlu, bütün dünya krizler ile boğuşurken, Türkiye’nin dört bir tarafında 5 bin adet şantiyede 700 bine yakın çalışma arkadaşları ile birlikte Türkiye'nin geleceği için emek verdiklerini ifade etti.

Yatırımları çoğalarak devam ettirdiklerini ifade eden Karaismailoğlu, "Bugün de önemli bir yatırımımızın son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Bütün işlemlerimizi bitirdik. Biraz önce test sürüşlerimizi de gerçekleştirdik. Gerekli incelemeleri de yaparak inşallah gelecek sayılı günleri de geride bırakarak ekim ayı içinde Kadıköy-Kartal metro hattının devamlılığını getirerek Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar metro konforunu da İstanbullulara yaşatmanın gururunu, sevincini hep birlikte yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı; 75 milyon metrekarelik, ekonomik değeri sıfır şeklinde bir alanda, devletin kasasından 1 kuruş dahi çıkmadan 10 milyar avroluk bir yatırım ile bugün 200 bin kişinin istihdam edildiği ve günlük olarak 230 bin yolcuya ev sahipliği yapan, günlük olarak bin 400 tane uçağın iniş kalkışına ev sahipliği yapan dünyanın örnek verilen gıpta ile bakılan projelerinden bir tanesi haline geldi. Devletimizin kasasından da bir kuruş harcamadığımız durumda işletme süresi boyunca da devletimize tam tamına 26 milyar avroluk gelir sağlayacak" ifadelerini kullandı.

İstanbul’un havalimanları tek tek metrolanacak! Tarihler verildi


Geri Dön