18 / 04 / 2024

İstanbul'un riskli yapı stoku ortadan kalkıyor!

İstanbul'un riskli yapı stoku ortadan kalkıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İstanbul'un yapı stokunun yüzde 50'sinin çok kısa sürede yenilenebileceğini dile getirdi.



İstanbul genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmak için çalışmaları hızlandıran KİPTAŞ, kentsel dönüşümde yenilikçi anlayışla hareket etmeye devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İstanbul'un yapı stokunun yüzde 50'sinin kısa süre içerisinde yenilenebileceğini açıkladı. Ali Kurt'un Twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

 İstanbul un riskli yapı stoku ortadan kalkıyor!

"Çok iyi bir organizasyon ile İstanbul’daki riskli yapı stokunun %50’sini çok kısa sürede yenileyebiliriz.Herhangi bir imar artışı yapmadan, mevcut şartlar ile. Biz KİPTAŞ olarak ne yaptık?  Riskli yapısını yenilemek isteyen vatandaşın tapusu, süreci yöneten idare adına geçer.İdare, mal sahibi adına finans kuruluşlarına kefalet vererek borçlandırmalarda vatandaşın kredi kullanmasının önünü açar.Not: Uzlaşma esas! Vatandaş eğer ki kredi taksit ödemelerinde zorlanırsa, idare vatandaşın taşınmazını rekabetçi bir ortamda satışa çıkarır ve edindiği gelirle bakiye borcu vatandaş adına yatırır, kalan bakiyeyi vatandaşa öder. Not: Maliyet üzerinden borçlandırma, piyasa değerinden satış! Böylece hem projenin tamamlanmasının önü açılır hem de riskli yapıda oturan vatandaş elindeki mülkü en kötü şartta dahi mevcut değerinden daha yüksek bir bedelden değerlendirmiş olur. Not: Önemli olan işin tamamlanması olmalı ki çoğunluk zarar görmesin! Bu süreçte yürütücü idarenin riskli yapının yenilenmesi için yapılacak tüm çalışmaları maliyet üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir. Not: Süreç kâr odaklı değil, afet odaklı bir bakışla yürütülmelidir! Finansal risk olmayan bu metodolojide finans kuruluşları da fedakarlık yapar ve düşük oranlı kredi kullandırırsa, ülkemiz dayanıklı bir yapı stokuna kavuşur.Not: Aksi halde finans kuruluşlarının faaliyetlerini yönetebilecekleri bir ortam kalmayacak.  KİPTAŞ bu uygulamayı yaptı!"

 

 

Çok iyi bir organizasyon ile İstanbul’daki riskli yapı stokunun %50’sini çok kısa sürede yenileyebiliriz.
Herhangi bir imar artışı yapmadan, mevcut şartlar ile. Nasıl mı?

 

İstanbul Yenileniyor projesinin detayları belli oldu!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön