26 / 04 / 2024

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

TÜİK yarın ocak ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Anadolu Ajansı, TÜİK açıklaması öncesinde ekonomistlerin ocak ayı ve yıl sonu tahminlerini aldı. İşte detaylar…



AVRUPA’DA ENFLASYON DÜŞÜŞTE

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) da Euro Bölgesi'nin ocak dönemine ilişkin enflasyon öncü verilerini açıkladı. Açıklamaya göre, Euro bölgesinde aralık ayında yüzde 9,2 olan yıllık enflasyon oranı, ocakta yüzde 8,5 seviyesine düştü. Yine Euro Bölgesi'nde TÜFE ocak ayında bir önceki aya göre ise yüzde 0,4 gerileme kaydetti. Piyasa beklentileri ise Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun ocak ayında yüzde 9 olması şeklindeydi.

Euro bölgesindeki enflasyonun seyri ile ilgili verilere bakıldığı zaman en yüksek yıllık artış oranının yüzde 17,2 ile enerjide gerçekleştiği gözlendi. Enerji sektörünü, yüzde 14,1 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri izledi. Enflasyon oranları ülkeler bazında değerlendirildiğinde ocak ayında şöyle gerçekleşti:

ENFLASYON HANGİ ÜLKEDE YÜZDE KAÇ?

Letonya'da yüzde 21,6,

Estonya'da yüzde 18,8,

Litvanya'da yüzde 18,4,

Slovakya'da yüzde 14,9,

Hırvatistan'da yüzde 12,5,

Avusturya'da yüzde 11,5

İtalya'da yüzde 10,9,

Portekiz'de yüzde 8,6,

Hollanda'da yüzde 8,4,

Finlandiya'da yüzde 8,

 İrlanda'da yüzde 7,7,

Belçika'da yüzde 7,5,

Yunanistan'da yüzde 7,2,

Fransa'da yüzde 7,

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yüzde 6,8,

Malta'da yüzde 6,7,

İspanya ve Lüksemburg'da yüzde 5,8 olarak belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön