27 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'ya millet bahçesi müjdesi!

İzmir Bayraklı'ya millet bahçesi müjdesi!

İzmir'de inşa edilen deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bayraklı'da millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaretler yapmak üzere İzmir'e geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; burada deprem konutlarını inceleyen Kurum, Bayraklı'ya millet bahçesi inşa edileceğinin müjdesini verdi.

İzmir'in geleceği için en önemli dönüşüm projelerinden olan 3,5 milyon metrekarelik rezerv alanda da 3 bin 500 konut inşaatının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Bakan Kurum, etaplar halinde tamamlanacak projede kaba inşaatları tamamlanacak konutların yıl sonu itibarıyla teslimine başlayacaklarını belirtti.

İzmir Bayraklı ya millet bahçesi müjdesi!

Rezerv alanın yüzde 60'ını donatı alanı olarak ayrılacağını söyleyen Kurum,  toplam 1 milyon metrekaresinin yeşil alana dönüştürüleceğini söyledi.

81 ilde 81 milyon metrekare hedefiyle başlanan millet bahçesi projesine yönelik açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  321 millet bahçesinin yapımının sürdüğünü, 57 sinin bittiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Bayraklı ilçemize 360 bin metrekare, konutlarımızla eş zamanlı bitecek bir millet bahçesini kazandırıyoruz. Yatırım değerine baktığınızda 543 milyon liraya mal olacak 7 bölgedeki dönüşüm sürecine (rezerv alandaki) 3 bin 500 konutu ve millet bahçemizi de eklediğimizde 2 milyar 200 milyon lira yatırım değeri olan bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz."

İzmir'e 2 milyar 200 milyon TL'lik kentsel dönüşüm yatırımı!


Geri Dön