19 / 04 / 2024

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

İklimi, kent yapısı ve konumuyla çekim merkezi haline gelen İzmir, son dönemde hem büyükşehirlerden, hem de yurtdışından yatırımcıların yoğun ilgisini görüyor.



YATIRIMCILAR ACELE ETMELİ

İzmir'de geçtiğimiz yılın son çeyreğinde rekor bir konut satışı gerçekleştiğini söyleyen Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Caner Tan, bu trendin devam ettiğini belirtiyor. İnsanların dövizde elde ettikleri birikimlerini ev, arsa, dükkan, depo gibi gayrimenkule yatırdığını ifade eden Tan, şöyle devam ediyor: "Uzun vadede kredi çekerek Türk lirasıyla borçlanmayı tercih edenler de var. 2022 yılının ilk çeyreğinde de bu alım hareketi devam edecek. Sonrasında özellikle inşaat girdi maliyetlerinin aşırı artışı konut fiyatlarına da yansıyacak. İnşaat malzemelerinde yüzde 60 konut fiyatlarında ise en az yüzde 30'luk bir artış daha yaşanacağını düşünüyorum. Pandemi ve diğer koşullar birçok ülke ekonomisini etkiledi, enflasyon arttı. Bu nedenle yatırım yapmak isteyenler acele etmeli. Yatırımcılar için köprüden önceki son çıkış artık."

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

GİRDİ MALİYETİ ÜRETİMİ ZORLUYOR

İnşaat malzemelerindeki aşırı zamların sektörü durma noktasına getirdiğine dikkat çeken Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman ise maliyet krizi yaşayan sektörde diğer yandan tedarik sorunu bulunduğunu da vurguluyor. Tüm bu olumsuz şartlar nedeniyle konut üretiminde ciddi daralma söz konusu olacağının altını çizen Kahraman, ikinci el konutlarda fiyat artışlarının devam edeceğini belirtiyor. Kahraman, "Deprem kuşağındaki ülkemizde riskli yapıları ivedilikle dönüştürmemiz gerekirken, sektör fahiş fiyatlar nedeniyle durma noktasına geldi. Yetkililerden çözüm üretmesini bekliyoruz, ihracatı artırırken iç piyasada inşaat sektörünün durması ülke ekonomisine ve istihdama olumsuz etkisi olacak. Cam, seramik, çimento, orman ürünleri, demir başta olmak üzere aşırı artışlar ve fahiş fiyatlar incelenmeli, fırsatçılık yapanlar hakkında ciddi tedbirler alınmalı" diyor.

KONUT TALEBİ ARTTI

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

2022 yılında konut ihtiyacının artarak devam edeceğini belirten Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir
Tanyer de İzmir'in nitelikli göç almayı sürdüreceğini söylüyor. Yatırımcıların güvenilirlik açısından İzmir'de nitelikli ve kurumsal markalı projeleri özellikle tercih ettiğini kaydeden Tanyer, kentin iklimi, yapısı ve tatil merkezlerine olan yakınlığı gibi nedenlerle hem ülke geneli hem de yurtdışındaki yatırımcıların gözdesi konumunda olduğunu ifade ediyor. Şu anda konut piyasasına talebin arttığına dikkat çeken Tanyer, "İnsanlar birikimlerini en güvendikleri yatırım aracı olan gayrimenkule bağlamayı tercih ediyor. Yaşanan salgın ve depremin ardından müstakil konutlara olan talep çok arttı. Yapımına başlayacağımız Urla Bademler köyünün karşısında yer alan Tan Urla projesiyle modern yaşam ve doğayla bütünleşmek isteyenlerin taleplerine cevap vereceğiz" diye konuşuyor.


Geri Dön