25 / 04 / 2024

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

İklimi, kent yapısı ve konumuyla çekim merkezi haline gelen İzmir, son dönemde hem büyükşehirlerden, hem de yurtdışından yatırımcıların yoğun ilgisini görüyor.



FİYATLAR YÜKSELECEK

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı ise şu anda artan demir çimento gibi girdi maliyetlerinin konut fiyatlarına hala tam olarak yansıtılmadığını söylüyor. Bunun ev fiyatlarının 2022 yılında yüzde 50 oranında artacağı anlamına geleceğini vurgulayan Kalı, "Öte yandan yeni konut üretimi de azaldı. Kiralık konut ise neredeyse bulunmuyor. Bu nedenle ev almak isteyenler acele etsin. Artik İzmir'in her yeri çok değerli ve yatırım yapmak isteyenler de daha bilinçli hareket ediyor. Çünkü bu fiyatlara bir daha konut bulmak zor olacak. Evini satmak isteyenler ise fiyatların olgunlaşmasını beklesinler" diyor.

İZMİR'DE YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

Capital Dergisi'nin İzmir İnşaat ekinde yer alan habere göre; İzmir'in bulunduğu konum ve sosyal yaşam rahatlığıyla yıllardır talep görmeye devam eden bir şehir olduğunu söyleyen Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, kentin yenilenebilir enerji konusunda ülkenin merkezi konumu haline geldiğini ve bu zenginliklerden kaynaklı iç göçün de artış gösterdiğini belirtiyor. Bu artışın inşaat sektörünü olumlu etkilediğini bildiren Eyüboğlu, şöyle devam ediyor: 

“Ekonomik anlamda da kalkınan bir şehirde insanların konut alma veya yenileme ihtiyacı artarak devam edecek. Pandemi koşulları nedeniyle oluşan ekonomik durumdan baktığımızda malzeme fiyatları artış göstererek inşaat ve gayrimenkul sektörünü zorladı. Bu ekonomik sıkıntılardan kaynaklı vatandaşlarımızın alım gücü de düşüş gösterdi. Alim gücü düşen bir kitleye üretim yapmak bizleri kaygılandırıyor. Dolayısıyla müteahhitlerimiz de yatırım yapmaya korktuğu için üretimde azalma gösteriyor. Bizler 2022 ve sonrasında ülkemiz ve şehrimiz adına yeni yatırımlar yapmayı hedefliyoruz."

Artan maliyetlere rağmen İzmir gayrimenkulde talep görmeye devam ettiğini belirten Özemeksan İnşaat Kurucusu Binali Özbaykız ise kentin bir çekim merkezi haline geldiğini ifade ediyor. Özbaykız, "Bu nedenle kentin nüfusu sürekli artıyor. İzmir'e şehir dışından gelerek yaşamak isteyenlerin sayısı da az değil. Özemeksan olarak, yıllardır konut ve ofis projeleriyle kentin gözde lokasyonlarında hizmet veriyoruz. Konut talebi arttıkça biz de yatırımlara ara vermeyeceğiz. 2022 yılında da farklı ihtiyaçlara cevap verecek nitelikli konutlarla projelerimizi sürdüreceğiz" diyor.

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

444 GAYRİMENKUL YATIRIM DANIŞMANLIĞI KURUCUSU VE GENEL MÜDÜRÜ BORA ARSLAN 

"En az yüzde 40 artış olacak" 

"2022 yılında gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenlere, gerek döviz artışı gerekse inşaat ve arsa maliyetleri nedeniyle bir an önce alım yapmalarını öneriyorum. Mevcut fiyatlar altı ay sonrasına göre ekonomik olarak kalacak. Minimum yüzde 40'lik bir artış oranı bekliyorum. İnsanlar paralarını sağlama almak istiyor. Gayrimenkul hala en güvenli liman. Satış konusunda yılın ilk ayları biraz yavaş başlar. Kısa süre içinde satış trendinin de artacağını düşünüyorum. Bir yıl önce 500 bin TL'ye sattığımız daireler şu an iki katına ulaştı. Şu anda talep çok arz yok."

MR. KEY REAL ESTATE BROKER'I ÖMER ERGEN 
"Kentin gayrimenkul konusunda önü açık"

"2021 yılı konuta olan talep nedeniyle bizim için değerli geçti. Özellikle 2021 yılının son çeyreğinde gida, konut, emtia artışlarına şahit olduk. 2022'nin ilk çeyreğinden sonra açılmanın olacağını öngörüyoruz. Çünkü yatırımcılar bu artışların kendileri için ne büyük fırsat olduğunu yeniden görmüş oldu. Gayrimenkul en değerli finansal ürün olarak karşımıza çıkmaya devam edecektir. İzmir Türkiye'nin 3'üncü büyük şehri. Ayrıca yapılan anketlerde yaşanılmak istenen şehirlerin de en başında geliyor. Bu nedenle İzmir ve çevresinde emlak sektöründeki büyüme hiçbir zaman durmaz aksine büyüyerek devam eder."

İstanbul'un o ilçesindeki ev fiyatlarına İFM dopingi! Fiyatlar durdurulamıyor!

Konutta fiyatlar uçtu! Peki şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Konutta maliyetler yüzde 300 arttı! Ev fiyatları coştu!


Geri Dön