25 / 04 / 2024

İzmir-İstanbul arası 3 saatin altına düşecek!

İzmir-İstanbul arası 3 saatin altına düşecek!

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Arnavutköy İlçe Kongresi'nde konuştu. Yıldırım 'İzmir-İstanbul arası 3 saatin altına düşecek' dedi..



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutköy Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Arnavutköy 4. Olağan ilçe kongresinde konuştu.

Programa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleriyle çok sayıda partili katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yıldırım, Arnavutköy İlçe Teşkilatı'nın kongresinde yaptığı konuşma sırasında, 'İzmir-İstanbul arası 3 saatin altına düşecek' dedi.

"Türkiye'nin göz bebeği İstanbul'a yaptığımız hizmetleri saatlerce anlatsak bitmez." diyen Yıldırım, açıldığı günden bu yana 250 milyon İstanbullunun Marmaray'da seyahat etttiğini söyledi.

İzmir-İstanbul arasının 3 saatin altına düşeceğini belirten Yıldırım "Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan indirdi, onun torunu olan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları trenleri, arabaları denizin altından geçirdi." diye konuştu.

Türkiye'nin yarınının bugününden daha güzel olacağını ifade eden Yıldırım, "16 yıl boyunca Türkiye'nin her tarafına büyük hizmetler yaptık. Aynı şekilde İstanbul'da da Arnavutköy'de de çok büyük hizmetlere imza attık." dedi. 

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidarı olarak Türkiye'yi hızlı trenle tanıştırdık. 15 milyondan fazla insanımız hızlı trenle seyahat etti.  Marmaray  projesi; 2 kıtayı denizin altından birleştirdik. Artık Üsküdar'dan Sirkeci'ye 4 dakikada geçiliyor. Evet, Marmaray açıldığından bugüne kadar, 2013'ün sonundan bugüne kadar 250 milyon İstanbullu burada seyahat etti. Avrasya; Marmaray'ın ikiz kardeşi. Denizin 106 metre derinliğinden geçiyor. Arabalar için ve iki kıtayı üç dakikaya indirdik. Kazlıçeşme'den Göztepe'ye sadece 15 dakikada geçiyorsunuz. Dedelerimiz, atalarımız, Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken gemileri karadan indirdi, onun torunu Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, trenleri, arabaları denizin altından geçirdi. İşte bize de bu yakışır. Kuzey Marmara Otoyolu, işte burada devam ediyor. Bir ucu Tekirdağ'a, bir ucu Sakarya'ya, inşaatlar tüm hızıyla sürüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü; dünyanın en geniş köprüsünü de İstanbul'a biz kazandırdık, AK Parti iktidarı kazandırdı. İstanbul'dan İzmir'e otoyol, 421 kilometre, 50 yıldır konuşulan Osmangazi Köprüsü'nü de AK Parti geldi, onu da bitirdi. İnşallah 1,5 yıl içerisinde İzmir, İstanbul arası 3 saatin altına düşüyor. Hayırlı uğurlu olsun."

 


Geri Dön