26 / 04 / 2024

İzmir Karaburun'da depremde evi hasar gören ailelere kira yardımı yapılıyor!

İzmir Karaburun'da depremde evi hasar gören ailelere kira yardımı yapılıyor!

İzmir'de büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında rekor düzeye ulaşan dayanışmanın lideri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Kösedere Mahallesi'ndeki evleri depremden ağır hasar görün ailelere de yardım ediyor.



İzmir'de büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında rekor düzeye ulaşan dayanışmanın lideri olan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Kösedere Mahallesi'ndeki evleri depremden ağır hasar görün ailelere de yardım ediyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Büyükşehir'in depremde ağır hasar gören evlere verdiği 10 bin Türk Lirası nakdi destekten faydalanmak isteyen depremzedelerin başvuruları ile evrakları alındı ve ödemenin yapılması amacıyla harekete geçildi.   

Mahalleye giderek tek tek depremzedeler ve Kösedere Muhtarı Mehmet Özduran ile konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Hemşehri İletişim Merkezi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü görevlileri, evi ağır hasar gören 36 depremzedenin 13'nün konteynerlerde yaşadığını, diğerlerinin ise köyde veya İzmir'de yaşadığını öğrendi. Ekipler, Büyükşehir'e müracaatta bulunarak evraklarını hazırlayan 2 evin destekten faydalandığını, diğer depremzedelerin ise "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasını ya da Büyükşehir'in 10 bin Türk Lirası nakdi destek yardımından haberi olmadığını, bazılarının ise internet üzerinden başvuruda bulunamadığı için destekten faydalanamadığını belirledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, nakdi destekten faydalanmak için gerekli evraklarını teslim eden 25 haneye 10 bin Türk Lirası nakdi yardım için harekete geçti. 9 hanenin de evraklarını teslim etmesi ile beraber destek sağlanan hane sayısı 34'e ulaşacak. 

İzmir Karaburun da depremde evi hasar gören ailelere kira yardımı yapılıyor!

İZMİR DAYANIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim 2020 tarihinde İzmirde meydana gelen ve ili sarsan, yıkıma sebep olan depremde evleri ağır hasar gören aileleri kalıcı evlerine yerleşene kadar destek olmak için "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasını hayata geçirmiş, yardımseverlerin bağışları ile 42 milyon 649 bin TL'lik kira desteği sağlanmıştı. 

Aynı zamanda Hilton Oteli'nin 380 odası ile Uzundere'deki konutların 224 evi de depremzedelerin kullanımına sunulmuştu.

İzmir'de deprem seferberliği: 42.6 milyon TL kira yardımı toplandı!


Geri Dön