26 / 04 / 2024

İzmir metrosu Nisan 'da seferlere başlıyor!

İzmir metrosu Nisan 'da seferlere başlıyor!

Yüklenici firma ile 7 Mart'a kadar sözleşmesi bulunan belediyenin, şubat ayının son haftası ya da en geç mart ayı başında kum torbalan ile deneme seferlerine başlayacağı, seçimlerin hemen ardından da yolculu taşımaya geçileceği belirtildi.




2005 yılında temeli atılan  İzmir  Metrosu'nda sona gelindi. Yılan hikayesine dönen inşaat çalışmalarını tamamlamak üzere olan belediye, mart ayı itibari ile deneme seferlerine başlama kararı aldı. Yolculu seferlerin ise nisan ayında başlayacağı öğrenildi Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında görkemli bir törenle temeli atılan ancak bir türlü bitirilemeyen Üçyol- Üçkuyular Metro Hattı'nın ikinci etap inşaat çalışmalarında da sona yaklaştı. Hat üzerindeki İzmirspor ve Hatay istasyonlarını geçen yıl hizmete açan belediye, Poligon'da yaşanan çökmenin giderilmesinin ardından tüneli tamamen açtı ve Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları ile ray döşeme çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. 


Deneme seferleri başlıyor 


Yüklenici firma ile 7 Mart'a kadar sözleşmesi bulunan belediyenin, şubat ayının son haftası ya da en geç mart ayı başında kum torbalan ile deneme seferlerine başlayacağı, seçimlerin hemen ardından da yolculu taşımaya geçileceği belirtildi. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından İzmir metro ağı 17 istasyon ile hizmete başlamış olacak. Metronun toplam uzunluğu 20 km'ye yükselecek. Günlük yolcu taşıma kapasitesi ise 200 bine yaklaşacak. 


Daha önceki açıklamalarında metronun bitmesini herkesten çok istediğini dile getiren Başkan Aziz Kocaogou, inşaat çalışmaları ile ilgili son müjdeyi, CHP İl Başkanı ve partili milletvekilleriyle yaptığı toplantıda verdi. 



Haber Ekpres


Geri Dön