26 / 04 / 2024

İzmit Belediyesi'nden Kızılay İş Merkezi açıklaması!

İzmit Belediyesi'nden Kızılay İş Merkezi açıklaması!

İzmit Belediyesi tarafından tahliyesi gerçekleştirilen Kızılay İş Merkezi binasıyla ilgili açıklama yapıldı.



İzmit Belediyesi tahliyesi gerçekleştirilen Kızılay İş Merkezi binasıyla ilgili açıklama yaptı. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bahse konu tahliyesi gerçekleştirilen 297 ada 1 nolu parsel üzerindeki Kızılay İş Merkezi binası için 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı kararı alınmıştır. 6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapıların yıkımı ve tahliyesi işlemleri ilgili idare tarafından yapılması gerekmekte olup, idare Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe belediyesidir.

Kararı Uyguladık

Kocaeli Valiliği’nin 21.01.2019 tarih 825 sayılı yazıları ile bahse konu binanın tahliye ve yıkım işlemlerinin yapılması belediyemize bildirilmiştir. Bu nedenle riskli bina içerisinde bulunan işletmelere bir hafta tahliye süresi verilerek 14.03.2019 tarih saat 10.00’da yıkımın yapılması kararlaştırılmış olup, işletme sahiplerine bildirilmiştir. Verilen gün ve saatte İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye kolluk kuvvetleri ve personeli ile tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak belediyemiz tahliye işlemini Kocaeli Valiliği tarafından gönderilen karar ve kanunlar kapsamında yapmıştır. Belediyemiz kanun gereği sadece tahliye işlemini yapmakla sorumludur.

Kamuoyuna önemle duyurulur”.


Geri Dön