26 / 04 / 2024

JLL Capital'den Bilgili Holding'e 545 milyon dolarlık kredi! 

JLL Capital'den Bilgili Holding'e 545 milyon dolarlık kredi! 

Bilgili Holding'e ait BLG Capital, ew York 5. Cadde’deki 11 katlı Coca-Cola’nın binası için dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi ABD’li JLL Capital Markets ile finansman anlaşması yaptı...



Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Bilgili Holding, ABD’de yaptığı satın almalar ve yatırımlarla dikkat çekiyor. Bilgili Holding’e ait BLG Capital, geçen yıl Ekim ayında satın aldığı New York 5. Cadde’deki 11 katlı Coca-Cola’nın binası için dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi ABD’li JLL Capital Markets ile finansman anlaşması yaptı.  

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Bilgili Holding'e JLL Capital Markets tarafından 545 milyon dolarlık kredi verilmesini anlattı.

İşte Kerim Ülker'in 'Bilgili’ye JLL’den 545 milyon dolarlık kredi' başlıklı yazısı...

Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Bilgili Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, ABD’de yaptığı satın almalar ve yatırımlarla son bir yıldır adını en çok duyuran Türk iş insanlarının başında geliyor. Holding’e ait BLG Capital, bu anlamda Deutche Finance ve ünlü emlak zengini Michael Shvo’ya ait SHVO adlı 2 şirket ile milyar dolarlık alımlar yaparak yeni projelere adım atıyor. Mandarin Oriental Residences New York, The Raleigh Hotel Miami, The Richmond Hotel Miami, The South Seas Hotel Miami ve 9200 Wilshire Beverly Hills gibi proje ve alımlarla adını duyuran Bilgili’nin şirketi BLG Capital, en önemli adımı ise geçtiğimiz yıl ekim ayında satın aldığı Coca-Cola’nın New York’ta sahibi olduğu tarihi binaydı. New York 5. Cadde’deki 11 katlı binayı 955 milyon dolara satın alan Bilgili ve ortakları şimdi de finansman için anlaşmayı sağladı. Bilgili ve ortakları Deutsche Finance America ve SHVO, dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi ABD’li JLL Capital Markets ile anlaştı. JLL Capital, satış finansmanı için 3 ortağa 545 milyon dolarlık kredi sağladı. Kredi sürecini ise Goldman Sachs yönetti.

1927'de inşa edilmişti

1927 yılında NBC’nin orijinal merkezi olarak inşa edilen 18 katlı binayı, Bethlehem Engineering Corp adlı firma tasarlamıştı. 103 bin metrekarelik alana sahip bina, Central Park’a ve Billionaire’s Row olarak da bilinen dünyaca ünlü 57. Sokak lüks konut koridoruna sadece birkaç metre uzaklıkta. 1983 yılında Coca-Cola, Columbia Pictures’ı satın alma işlemi kapsamında binanın sahibi olmuştu. Binanın kiracıları arasında yatırım bankası Allen & Co. Ve Sandler Capital Management öne çıkıyor.

New York'ta 3'üncü satın alma

Serdar Bilgili ve ortakları geçtiğimiz 18 ay içinde, New York’ta 685 Beşinci Cadde, 711 Beşinci Cadde ve 530 Broadway’de yapı satın almıştı. Finansmanı sağlayan JLL ise dünyanın en önemli gayrimenkul finansman şirketlerinden biri. Yıllık geliri 18 milyar doları aşan şirket, 80’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin çalışan sayısı ise 93 binden fazla.

Serdar Bilgili  '530 Broadway' binasını 386 milyon dolara satın aldı!


Geri Dön