25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un temeli atılıyor!

Kanal İstanbul'un temeli atılıyor!

Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nün bugün atılacak. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.



Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nün bugün atılacak. Çılgın projenin remel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılım sağlayacağı tören Başakşehir'deki Sazlıdere Barajı Mevkii'nde gerçekleştirilecek.

Kanal İstanbul un temeli atılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın helikopterle geldiği bölgede basın mensupları için bir yayın bölümü hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışarıdaki vatandaşlara hitap edecek, daha sonra da bölgedeki çadırda misafirlere konuşma yapacak.

Temel atma töreninin gerçekleştirileceği bölgede çok yoğun güvenlik önlemleri alınırken, alana Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri asıldı.

Kanal İstanbul un temeli atılıyor!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Arnavutköy sınırları içerisinde hayata geçirilecek. Kanal İstanbul toplam 45 kilometre uzunluğunda, 20,75 metre derinliğinde olacak. Çılgın proje üzerine 6 adet köprü inşa edilecek.

 

Kanal İstanbul maliyetini 12 yılda çıkaracak!


Geri Dön