27 / 04 / 2024

Kantincilerden kira yardımı talebi!

Kantincilerden kira yardımı talebi!

Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle kantinci esnafının zor durumda olduğunu belirterek, hibe ve destek talebinde bulundu.



Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, okul kantin işletmelerinin geçen sene 13 Mart tarihinden bugüne kadar kapalı olduğunu hatırlatarak, kantinci esnafının bu süreçte banka kredileri ve el borçları alarak evine ekmek götürmeye çalıştığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bayram Şahin, "Kantinci esnafı, Bağkur primi, SGK, vergi, muhasebe ücreti, ev kirası, elektriği, suyu, doğal gazı, mutfak masrafı ve firma borçları derken bu 11 aylık süreçte borç üstüne borç biriktirdi ve iflasın eşiğine geldi." diye konuştu.

Kantincilerden kira yardımı talebi!

"OKULLAR 1 MART'TA AÇILSA DAHİ BİZİM İÇİN ÇÖZÜM OLMAYACAK"

Kantin işletmecilerinin, esnaf ve sanatkar camiasında salgından en fazla etkilenen ve en uzun zaman kapalı kalan esnaf kitlesi olduğuna değinen Şahin, "1 Haziran-21 Kasım 2020 döneminde uygulanan yeni normalleşme sürecinde hemen hemen tüm esnaf az ya da çok evine ekmek götürürken kantin işletmecileri işsiz, aşsız kalmıştır. Zaten 19 Ekim-13 Kasım döneminde son sınıf düzeyinde açılıp tekrar kapatılan okullarda öğrenciler gelmediği için birçok üyemiz kantini dahi açmamıştır." dedi.

Kantincilerden kira yardımı talebi!

Milli Eğitim Bakanlığınca okullar, aşamalı ve seyreltilmiş eğitim modeliyle 1 Mart tarihinde açılsa dahi planlanan ders süresi, sosyal mesafe kuralları gibi kısıtlamaların süreceğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanımızdan salgın sonuna kadar okulların açık olduğu süreçte kantinlerden hiç kira alınmaması, yine salgından sonra da 1 yıl, ağır mali tahribatı düzeltebilmemiz için kira talebinde bulunulmaması ve bu 1 yılın sonunda da kantin kiralarında indirim yapılması konusunda yardım sağlamasını bekliyoruz."

Mülk sahibi ve kiracılar arasında tartışma: Stopaj mı, KDV mi?


Geri Dön