26 / 04 / 2024

Karaburun’a prefabrik ev kondu!

Karaburun’a prefabrik ev kondu!

CHP Milletvekili Tacettin Bayır’ın kız kardeşi ve eşi, Karaburun’da denize sıfır prefabrik ev yaptırdı. Çevre sakinleri 5 ay önce mühürlenen evin, yıkılmasını istedi.



İzmir'in Karaburun ilçesinde CHP  İzmir  Milletvekili Tacettin Bayır'ın kız kardeşi Hatice Değirmenci ile evli olan eniştesi Hilmi Değirmenci Ardıç Plajı'na denize sıfır kaçak olarak prefabrik ev koydu. Çevre sakinleri Değirmenci'yi CİMER'e şikayet etti. Şikayet üzerine Karaburun Belediyesi Hatice Değirmenci adına yapı tatil zaptı tutarak prefabrik evleri mühürledi. 

Egeli Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; çevre sakinleri 5 aydır bulunduğu yerden kaldırılmayan kaçak prefabrik evler nedeniyle büyük rahatsızlık duyarken, CHP'li Karaburun Belediyesi'nin bir an önce harekete geçmesini istiyor. Eski CHP İzmir İl Başkanı ve şu anki CHP İzmir Milletvekili olan Tacettin Bayır'ın kız kardeşi Hatice Değirmenci ile evli olan eniştesi Hilmi Değirmenci, Ardıç Plajı'na 20 metre mesafedeki yazlık evlerinin yanına yaklaşık 5 ay önce kaçak olarak 4 parçadan oluşan prefabrik ev koydu. 6'ya 7 metre ebatlarında ruhsatsız ve kaçak prefabrik evlerle ilgili inşaat çalışmaları devam ederken çevre sakinleri bu durumdan rahatsız oldu. 

Vatandaşlar durumu CİMER'e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) bildirip şikayet etti. İzmir Valiliği'nin durumu Karaburun Belediyesi'ne haber verilmesi üzerine ekipler harekete geçti. Karaburun Belediyesi ekipleri, 5 Nisan'da Ardıç Plajı'nda bulunan kaçak prefabrik evlerin bulunduğu yere gitti.

YIKIM KARARI VAR

Ekipler tarafından gerçekleşen incelemede evler ruhsatsız olduğu nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın kız kardeşi Hatice Değirmenci adına yapı tatil zaptı tutuldu. Karaburun Belediye Başkanlığı'nın 27 Haziran 2019 tarih ve 63917418 sayılı encümen kararı ile imar kanununun 42. maddesine göre yıkımına ve yıkım masrafının da sahibinden tahsil edilmesi için karar alındı. Ancak aradan geçen 5 aya rağmen henüz bir yıkım işlemi gerçekleştirilmedi. Hala mühürlü olarak duran kaçak prefabrik evler çevre sakinlerine büyük rahatsızlık veriyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hilmi Değirmenci, "Biz bu konteyner evi internet üzerinden satışa çıkardık. Satışı yapılır yapılmaz, oradan kaldırtacağız" diye konuştu.

'KİRAYA VERECEK'

CHP'li Karaburun Belediyesi'nin yıkım işlemi için bir an önce harekete geçmesini bekleyen vatandaşlar, "Buraya prefabrik evleri yapan kişi CHP eski İzmir İl Başkanı Hilmi Değirmenci. O zaman sorduğumuzda evleri tamamlayıp kiraya vermeyi planlıyordu. Yandaki ruhsatlı eve Tacettin Bayır'ın kız kardeşi Hatice Değirmenci'nin adına kayıtlı olduğu için tutanak onun adına tutuldu. Bu kaçak evleri yapan kişiler CHP'li olduğu için mi aradan geçen 5 ayda yıkılmadı. Bu prefabrik evler plajın görüntüsünü de bozuyor. Hızlı bir şekilde yıkılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'GEREĞİNİ YAPIN' DEDİM

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise "Onlar prefabrik ev değil, konteynır ev. Kullanılır durumda değil. Çatısı yok. Evleri satın alıp koymuşlar. Karaburun Belediyesi hemen müdahale etti. Belediye görevini yaptı ve mühürlendi. 'Yasal olarak gereğini yapın' dedim. Arazi bize ait. Ev dedelerimizden kalma bir ev. Yanında da yasal bir evimiz var. İmar affından yararlanmak için konteyneri koymuşlar. Zaten yıkım olmayacak. Vinç gelip götürecek" açıklamasında bulundu.


Geri Dön