28 / 03 / 2024

Karşıyaka Belediyesi, öğretmenlere deprem eğitimi verdi!

Karşıyaka Belediyesi, öğretmenlere deprem eğitimi verdi!

Karşıyaka Belediyesi, öğretmenlere deprem ve afet sonrası hayatta kalabilme eğitimi verdi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Toplumun her kesimini bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için mücadele ediyoruz" dedi.





Doğal afetlere karşı bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdüren Karşıyaka Belediyesi, öğretmenlere deprem ve afet sonrası hayatta kalabilme eğitimi verdi.  Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Toplumun her kesimini bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için mücadele ediyoruz" dedi. 


Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Arama Kurtarma ve Eğitim Ekibi yaz tatilinde de çalışmalarına hız vermedi. Olası afetlere karşı toplumun farklı kesimlerini bilgilendiren ekip, bu kez öğretmenlere ders verdi. 2 gün süren eğitim çalışmalarında, afete hazırlık ve afet sonrası hayatta kalma eğitimleri alındı. 

İlk günü teorik bilgilerle geçiren katılımcılar, ikinci gün ise belediyeye ait Simülasyonlu Afet Eğitim Merkezi'nde bulunan istasyonlarda deprem, zemin sıvılaşması, yangına ilk müdahale ve sonrasında neler yapılacağı, yangın kaçış koridoru, ilk yardım gibi konularda bügi aldı. Deprem simülatöründe uygulamalı eğitim de alan öğretmenler, Türkiye'de geçmişte yaşanan büyük depremlerin şiddetini birebir yaşadı. Eğitimin ardından öğretmenlere Karşıyaka Belediyesi'ne ait Doğal Afet Deposu ile Deprem Anı Evi gezdirildi ve belediyenin afet sonrası önlem hazırlıkları anlatıldı. Deprem konusunda eğitim alan  TOKİ  Karşıyaka Belediyesi Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerine ilerleyen günlerde Karşıyaka Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından törenle katılım sertifikası verilecek. 


Toplumun her kesimini afet öncesi ve sonrası için bilinçlendirmek istediklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Günümüzde her an doğal afetle karşüaşabiliriz. 

Bunun için hazırlıklı olmak zorundayız. Sadece kendi ekibimizi değü, toplumun farklı dinamiklerini de bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Eğitimlerimiz sürekli devam edecek" dedi



Hürses




Geri Dön