19 / 04 / 2024

Karşıyaka’ya 6 ahşap iskele geliyor!

Karşıyaka’ya 6 ahşap iskele geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Vapur İskelesi'nden Alaybey Tersanesi'ne kadar uzanan kıyı şeridinde yapacağı altı adet ahşap iskele için 23 Kasım'da ihaleye çıkacak.



 


İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek için yeni yatırımlar yapan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Vapur İskelesi'nden Alaybey Tersanesi'ne kadar uzanan kıyı şeridinde yapacağı altı adet ahşap iskelenin uygulama projelerini hazırladı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirdeniz Projesi kapsamında ilk örnekleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapılan ahşap iskele uygulamasını Karşıyaka'ya taşıma kararı aldı. 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda yapılacak olan ahşap iskeleler, bölge sakinlerinin yeni buluşma noktalarından biri olacak. 6 ahşap iskelenin yapım ihalesi 23 Kasım'da yapılacak. 

 

Her iskeleye bir tema

 

Yakın zamanda inşa edilecek projeye göre iskeleler, konumları doğrultusunda farklı temalar ve görsellikte olacak. Alaybey 1 ve 2 numaralı iskeleler Karşıyaka Anıt - Alaybey Tersanesi arasında, Karşıyaka 4 ve Karşıyaka 5 olarak adlandırılan iskeleler Karşıyaka Vapur İskelesi ile Evlendirme Dairesi arasında,  Karşıyaka 2 ve 3 isimli iskeleler ise Evlendirme Dairesi ile Bostanlı İskelesi arasında hayata geçirilecek.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi


 


Geri Dön