25 / 04 / 2024

Kartal Tuzla metro hattı!

Kartal Tuzla metro hattı!

Kartal Tuzla metrosu ortalama 6 dakikalık bir yolculuk süresine sahip. Kartal Tuzla metro hattı Kaynarca durağı ile birlikte Tersane durağı olmak üzere iki istasyon ile Tuzla'ya ulaşacak...




Kartal Tuzla metro hattı!

2012 yılında hizmete açılan Kadıköy Kartal metrosunun uzatma inşaatı olarak yapılan Kartal Tuzla metro hattı 228 milyon dolarlık maliyetle hayata geçiriliyor. Kartal Tuzla metro hattı Pendik Kaynarca metro hattında olduğu gibi Kadıköy Kartal metrosuna entegre olacak şekilde tasarlanıyor. Yani Kadıköy Kartal metrosuna binen bir kişi 29 dakikalık bir mesafe katederek geldiği Kartal'dan bir aktarma ile ortalama 6 dakikada Tuzla'ya varıyor.


Kartal Tuzla metrosu kaç dakika...

Kartal Tuzla metrosu ortalama 6 dakikalık bir yolculuk süresine sahip. Eğer Kadıköy Kartal metrosuna binerek Tuzlaya gidebilir miyim diye merak ediyorsanız hemen cevaplayalım: Kadıköy Kartal metrosunu kullanarak Kartal'da iniyorsunuz ve bir başka hat olan Kartal Tuzla metro hattına aktarma yaparak Tuzla'ya 6 dakikada varmış oluyorsunuz. Kadıköy Kartal metrosunda toplam seyahat süresi 29 dakikayı bulurken Tuzla metrosu da 6 dakikayı bulacak ve toplamda 35 dakika gibi bir sürede Kadıköy'den Tuzla'ya ulaşmış olacaksınız.


Kartal Tuzla metrosu kaç km?

Kartal Tuzla metrosunun hat uzunluğu 3,5 kilometre olarak tasarlandı. Kadıköy Kartal metrosuna entegre Kartal Kaynarca metrosu ve Kartal Tuzla metro hattı inşaatında sona yaklaşıldı. Kadıköy metrosunun Pendik ve Tuzla'ya kadar olan kısmında son birkaç istasyonun inşaatı devam ediyor.


Kartal Tuzla metro durakları...

Kartal Tuzla metro durakları 2 istasyon olacak şekilde hizmete açılacak. Bu istasyonlar Kaynarca ve Tersane ismi ile devreye girecek. Kartal Tuzla metro güzergahı Kartal'dan Kaynarca'ya giden Pendik Kaynarca metrosu ve oradan da Tuzla Tersane'ye kadar ulaşacak güzergahtan oluşuyor.


Kartal Tuzla metrosu ne zaman açılacak?

Kartal Tuzla metrosu ne zaman bitecek diye merak edenlere hemen söyleyelim metro hattının Kartal Kaynarca bölümü 2015 yılında devamı olacak Tuzla bölümü ise 2017 yılında hizmete alınacak.



Pendik Kaynarca metro hattı!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön