04 / 05 / 2024

Kartal'da 3.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Kartal'da 3.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Aşağı Mahallesi, Kumlar Mevki'nde yer alan arsa üzerindeki binanın borçluya ait olan 17/64 hissesi satışa çıkarıldı. Hissenin satış bedeli 3 milyon 100 bin TL olarak belirlendi. 



Özellikleri : İstanbul İl, Kartal İlçe, 10159 Ada, 1 Parsel, AŞAĞI Mahalle/Köy, kumlar Mevkii, Kıymet Takdirine konu olan Kartal İlçesi, Aşağı Mahallesi, 10159 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın ile ilgiliparsel üzerinde bodrum+zemin+5 normal kat+.çatı katı olarak toplam 7+ÇOK katlı betonarme bir bina olduğu görülmüştür. Bina ile ilgili Kartal belediyesi imar arşivinden yapılan araştırmada binanın mimari projesinin 08.08.1985 tarih ve 1938 sayı ile onaylandığı ve yapı ruhsatının 21.08.1989 tarih ve 4/1 sayı ile verildiği görülmüştür. Yapı ruhsatına göre binanın emsal dahili toplam inşaat alanı 8 adet daire, 8 adet dükkan ve ortak alandahil 1662.00m2 olarak verilmiştir. Yapı ruhsatına göre bina yol altı 1 ve yol üstü 5 olmak üzere toplam 6 katlıdır. Keşif tarihinde yerinde yapılan araştırmada, binanın hem zemin katının büyütülmüş olduğu hem de 1 kat ile çatı katı eklendiği görülmüştür. Konu ile ilgili belediye arşiv dosyasında herhangi bir tutanak veya encümen kararına rastlanmamıştır. Projesine göre binanın bodrum katında; kapıcı dairesi, kazan dairesi, sığınak ve binaya ait depo alanları, zemin katında; bina ana girişi ve 8 adet dükkan ve diğer normal katlarda her katta 2 adet daire görülmektedir. Projesine göre binada toplam 8 adet daire ve 8 adet dükkan görülmektedir. Ancak keşif tarihinde yerinde yapılan incelemede, hem bodrum katın, hem de zemin katın hepsinin 1 dükkan olarak kullanıldığı ve hem bodrum katın, hem de zemin katın caddeye doğru yaklaşık 6.00m. büyütüldüğü görülmüştür. Yerinde alınan bilgiye göre zemin kattaki dükkan sahibinin, söz konusu borçlu olduğu öğrenilmiştir. Mart ayında burayı kiralayan Üçay inşaat firması, dükkan içinde tadilat yapmaktadır. Dükkanın zemin kattan ana girişi Akdeniz caddesinden yapılmakta olup kapı numarası 25/B olarak verilmiştir. Ayrıca dükkanın sol yan cepheden de giriş bulunmaktadır. Mevcuttaki dükkanın net alanı zemin katta yaklaşık 450 m2 ve bodrum katta yaklaşık 450m2 olarak toplam 900 m2 ve brüt alanı yaklaşık 1100m2 olarak hesaplanmaktadır. Dükkanın bodrum katında çıkış kapı numarası olarak 25/A verilmiştir. Dükkan zemini seramiktir. Zemin katta dükkan içinde ofis odaları, wcler ve mutfak alanları mevcuttur. Bodrum katta ise salon, depo alanı, mutfak ve bekçi alanı bulunmaktadır. Dükkanın duvarları boyalı olup alçıpan asma tavan ve gömme aydınlatma mevcuttur. Bodrum kata inen merpen demir karkas olup basamakları mermerdir. Dükkanın ısınması doğalgazlı kombi kalorifer sistem ile sağlanmaktadır. Bina yaklaşık 30 yaşındadır ve binada asansör mevcuttur.

 

Söz konusu borçluya ait olan 17/64 hissenin arsa üzerindeki karşılığı 340.69 metrekaredir.

 

Kıymeti : 3.100.000,00 TL
1. Satış Günü : 05/03/2018 günü 11:05 - 11:15 arası
2. Satış Günü : 02/04/2018 günü 11:05 - 11:15 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı KARTAL / İSTANBUL

 

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/18606 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.29/12/2017


Geri Dön