25 / 04 / 2024

Kayseri'ye engelsiz çocuk evi inşa edilecek!

Kayseri'ye engelsiz çocuk evi inşa edilecek!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örneği olmayan Engelsiz Çocuk Evi projesinin ikincisini inşa ediyor.



Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örneği olmayan Engelsiz Çocuk Evi projesinin ikincisini lehre kazandırıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, gerçekleştirilen törenle temeli atılan ve Mimarsinan Parkı içinde yapımına başlanan Engelsiz Çocuk Evi’nin yapımını Hayırsever Zafer Ateş üstlendi. Engelsiz Çocuk Evi, Hayırseverimizin genç yaşta kaybettiği kızı Yüksel Ateş’in ismini taşıyacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, temel atma töreninde yaptığı konuşmada gerçek gönül belediyeciliğinin bu tür yatırımlar olduğunu belirtti.

Mimarsinan Parkı’nda yapılacak olan Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi’nin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, bürokratlar ve vatandaşlar ile otizmli, down sendromlu ya da farklı gelişen çocuklar ile aileleri katılım gösterdi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında 4 yıl önce 21 Mart 2015 tarihinde Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temelini atarak yatırımlara başladıklarını söyledi. 4 yılda çok çalıştıklarını belirten Başkan Çelik, “Eğer kentinizi daha yukarılara taşıyacaksanız, kent konforunu yükseltecekseniz çok çalışmak zorundasınız. Bizler de çalıştık, çalıştık, çok çalıştık. Çalmadık, çaldırmadık, çok çalıştık. İlkleri, enleri, tekleri, yenileri yaptık. 4 yılda 4 yeni bulvar yaptık, 14 katlı kavşak yaptık, yeni raylı sistem hatları hazırladık, yeni otobüs ve raylı sistem araçları aldık, ilçelerimizin tamamına sosyal yaşam merkezleri yaptık ve ilçelerimiz için ekonomik destek projelerini hayata geçirdik. Kültür, sanat ve sporda yaptıklarımız Türkiye’de örnek gösterildi. Bütün bunların yanında asıl dua aldığımız projeler gönül belediyeciği çerçevesinde yapılan projelerimiz oldu. Biz gönül belediyeciliğini slogan olmaktan çıkardık. YADES projesi ile yaşlılarımıza evlerinde hizmet verdik. Aşevlerini kaldırıp sosyal yarım kartına geçtik. Kayseri Kardeşlik Platformunu kurduk. Bugün 400’den fazla aileye yardım eden varlıklı ailemiz var. Her derde deva her yaraya merhem olmak için çalıştık” dedi.


Geri Dön