28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli bina sahiplerine kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ile taşınmaz sahiplerine ve kiracılara kentsel dönüşüm kira yardımı desteği sunuluyor. Kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında kira yardımı süresi 18 ay olarak açıklandı.

Tahliye tarihiyle beraber 1 yıl içinde, riskli yapının yıkıldığı tarih itibariyle 3 ayda yaşadıkları ilçe ve illerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine ya da belediyelere başvuru yapılıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021 kira yardım başvuruları belediyelere yapılıyor ve başvurular sırasında hak sahiplerinden bazı belgeler istenebiliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuruları birçok işlemin yapıldığı sistem olan e-Devlet sisteminden gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet sistemindeki “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” kısmından başvuru yapılabiliyor. Öncelikle sisteme TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor.

Ardından açılan pencere üzerinden “Uygulamaya Git” sekmesine tıklanmalı. Daha sonra ise “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı isteniyor. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol edip, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz” uyarısı veriliyor. Bu ekranda istenilen bilgilerin kontrol edilip onaylanıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

KİRA YARDIMI BAŞVURU BELGELERİ

– Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi
– Başvuru sahibinin başvuruda bulunması için doldurması gereken başvuru dilekçesi
– Yapının riskli olduğunu belgeleyen rapor ve yıkım formu
– Hak sahibi kişinin ya da vekilinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunduğuna dair hesap cüzdanı fotokopisi
– Güncel tapu kaydı ya da tapu belgesi zorunludur.
– Başvuru sahibi adına herhangi bir fatura belgelenmelidir. Faturanın son üç aylık süreçte olması şartı bulunuyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ŞARTLARI

Bütün belgeleri eksiksiz olarak tamamlayan kişiler bağlı bulundukları belediyeye başvuruda bulunarak belgeleri teslim edebiliyor. Vekâletname ile yapılan başvurularda vekaletnamede kira yardımım başvurusu için yetkili olunduğuna dair ibare bulunması gerekli. Ayrıca vekil kişinin vekâletname ile birlikte kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi başvuru için gerekli belgeler arasında yer alıyor.

- Anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilecek.

- Kentsel dönüşümde mülkiyetini belgeleyemeyen vatandaşlara kira yardımı ve kredi kullanım hakkı sağlanacak.

- Uygulamanın gerektirmesi hâlinde, birinci fıkrada belirtilenler dışında olup Kanun kapsamındaki yapıları kullanmakta olan kişilere de geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilecek. 

- Bu kişiler ile yapılacak olan anlaşmanın, bunlara yardım yapılmasının, enkaz bedeli ödenmesinin ve bankalardan kullanacakları kredilere dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilmesinin usul ve esasları Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2021 İSTANBUL

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  için aylık 1.150 TL.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2021!

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön