20 / 04 / 2024

KEY ödemelerinde son durum nedir?

KEY ödemelerinde son durum nedir?

Memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılan konut edindirme yardımı olan KEY ödemelerinde son durum nedir? KEY'e başvuru yapan kişiler listeyi nasıl görebilirler? İşte yanıtı...



KEY ödemelerinde son durum nedir?

Memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılan konut edindirme yardımı olan KEY ödemeleri son durum bilgilerine göre bugün Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, KEY listesi yayımlandı.


KEY'e başvuru yapan kişiler konut edindirme yardımı listesinde olup olmadıklarını TC kimlik numarası ile sorgulama yaparak öğrenebilirler. 


Emlak Konut Gayrikenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesine http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabiliyor.


KEY'de hak sahipleri..

Mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; 1/1/1987 ilâ 31/12/1995 tarihleri arasında adlarına konut edindirme yardımı yatırılan ve yardım tutarları gerekli bildirimler yapılarak Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi hesaplarına intikal etmiş olan kişiler veya bunların kanunî mirasçıları ile 1/1/1987 ilâ 31/12/1995 tarihleri arasında adlarına düzenlenen bildirim formu, konut edindirme yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine devretmekle yükümlü kurum ve kuruluşlara verilmiş ve yardım tutarı tahsil edilmiş, ancak Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi hesaplarına intikal ettirilmemiş olan kişiler (SSK tarafından yardım tutarları kısmen Bankaya aktarılmış olan işçi emeklileri dahil) veya bunların kanunî mirasçıları olarak tanımlanıyor.


KEY'den kimler yararlanamaz?

Yardımdan Yararlanamayacaklar olanlar, 3220 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor: 


Madde 4− Bu Yardımdan; 

a) Emeklilerden bağımsız konutu bulunanlar, 


b) Hizmet Tahsisli Konutlar dışında, her ne şekilde olursa olsun, Kurum ve İşverenler tarafından tahsis ve 

temin edilmiş konutlarda oturanlar, bu konutlarda oturdukları sürece, 


c) Kurumların yurtdışı kadrolarına sürekli görevle atananlar, bu görevlerinde bulundukları sürece, 


d) Sözleşmeli Personel, yararlanamazlar. 

Ancak, talep etmeleri halinde Sözleşmeli Personel de Kurumlarına başvurmak ve bu Yönetmeliğin 6 ncı Maddesinde belirtilen Yardım miktarlarını kendileri ödemek şartıyla Yardımdan faydalandırılırlar. Bu imkandan yararlanma talebinde bulunan Sözleşmeli Personelin Yardımları, Kurumlarınca ilgililerin ücretlerinden kesilerek T.Emlak Kredi Bankasındaki "Devlet Memurları ve Emeklileri Konut Edindirme Yardımı Hesabına" yatırılır ve bunlara ait kayıtlar Kurumlarca tutulur. 



KEY listesinde ismi olmayanlar ne yapacak?
Key ödemeleri hak sahipleri listesi 2014!



Geri Dön