24 / 04 / 2024

Kira artış oranı hesabı Ağustos 2015!

Kira artış oranı hesabı Ağustos 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında, sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kira bedeli de yapılacak zam ile yenileniyor. Peki, kira nasıl arttırılır? İşte kira artış oranı hesabı Ağustos 2015..



Kira artış oranı hesabı Ağustos 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında, sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kira bedeli de yapılacak zam ile yenileniyor. Kirada yapılacak artış, kanun ile sınırlandırılıyor.


Meskendeki kiracıya ÜFE oranlarından fazla zam yapılamazken, bu kural 2020 yılına kadar işyerlerinde uygulanmıyor. Kanunen bu tarihe kadar işyeri kiracısına sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile istenilen oranda zam yapılabiliyor.


Kira hesaplamalarında kullanılan oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Hesaplamada kullanılan ÜFE şu şekilde ifade ediliyor:


"Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksidir."


Kira artış oranı Ağustos 2015:

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,32 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,15 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,62 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,43 artış gösterdi.


Kira artış oranı hesabı Ağustos 2015:

Kira artış hesaplamasında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. Buna göre Ağustos ayında mesken kiracısına en fazla yüzde 5,62 oranında zam yapılacak.



ÜFE oranları Temmuz 2015!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön