20 / 04 / 2024

Kira artışları TBMM gündemine taşınıyor! 

Kira artışları TBMM gündemine taşınıyor! 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kira yükselişlerine ilişkin problemlerin ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceklerine dikkat çekti. 



- Kira artışları için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması teklifi

Özel, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yükselen fiyatlarına ilişkin CHP olarak bir çalışma yaptıklarına vurgu yaptı. 

Sahil yörelerinde Rusya ve Ukrayna'dan gelen uzun vadeli kiralamanın 7 kata ulaşan kira yükselişlerine sebep olduğunun altını çizen Özel, şöyle konuştu. 

"Bu durumun ev sahipleriyle kiracılar arasında bir gerilim, tartışma alanına dönüştüğünü ve infial yarattığını da gözlemliyoruz. Meclis açıldıktan sonra CHP Grup önerisiyle tüm siyasi partilere artan kiralar, kiraların yarattığı sorunlar ve mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüm getirilmesine yönelik önerilerin tartışılacağı bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceğiz. Bu soruna Meclisin el koymasını öneriyoruz. Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını, siyasi partilerin araştırma komisyonlarında temsil edilmesini ve hızlı bir şekilde bu sorunu Meclisin bir komisyon eliyle ele alıp sonra da çözüm önerilerini Türkiye gündemine getirmesini öneriyoruz."

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışında nelere dikkat edilmeli?

2022 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!


Geri Dön