24 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

2014 yılında elde edilen kira gelirleri 2015 yılı içerisinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapıldı. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?



Kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, bir sene boyunca elde ettikleri gelir için bir sonraki sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor.


Buna göre 2014 yılında elde edilen kira gelirleri 2015 yılı içerisinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyannameler Mart ayı içerisinde bildiriliyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Bu bedel mesken ve işyerinde farklı bedellerde tespit ediliyor.


Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının (2014 yılı için istisna tutarı 3.300 TL) altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek bulunmamaktadır.


Ancak bu bedelin üstünde gelir elde eden kimseler vergi mükellefi olarak beyanname verme ve ödeme yapmakla sorumlu oluyor.


İşyerinde ise kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar vergi mükellefi oluyor.


Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapıldı. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?


Kira gelir vergisi 2. taksiti ise Temmuz ayı içerisinde ödeniyor. Vergi ödemeleri 31 Temmuz'a kadar devam ediyor.



Kira gelir vergisi online ödeme!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön