26 / 04 / 2024

Kira taahhütnamesi nedir?

Kira taahhütnamesi nedir?

Kiracı ile kiraya veren arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanan kira taahhütnamesi nedir? Kira taahhütnamesi ne için imzalanır? Kira taahhütnamesi nasıl imzalanır? Kira taahhütnamesi nedir?



Kira taahhütnamesi nedir?

Kira taahhütnamesi, kiracı ile kiraya veren arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanan sözleşmeye deniyor. İmzalanan bu taahhüt kapsamında kiracının evden ne zaman çıkacağı belirleniyor.


Bir diğer ifade ile kiracı, tahhütnamede ev sahibi ile belirledikleri tarihte evi boşaltacağına dair bir imza atıyor. Kiracı taahhütnamede belirtilen tarihte şartsız olarak konutu tahliye edeceğini beyan etmiş oluyor.


Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. Bu koşullar şu şekilde sıralanıyor:


-Taahhütnamenin yazılı bir şekilde olması; 

- İlk kira yılı içerisinde verilmemiş olması; 

- Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi.


Kira taahhütnamesi örneği:


TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI: 

...........................

TC KİMLİK NO: ...........................

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI: ...........................

TCKİMLİK NO: ...........................


TAHLİYE EDİLECEK MECURUN ADRESİ: ..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................



TAHLİYE TARİHİ

......./........./......



Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6570 sayılı gayrimenkul  kiraları hakkındaki kanunun 7. maddesi A bendi gereğince yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.



TAAHHÜT TARİHİ:

......../......../......


TAAHHÜT EDEN: 

..............


İMZASI:

..............


10 yıllık kira sözleşmesi tahliye!





Geri Dön