25 / 04 / 2024

Kiracının eve yaptığı masraflar!

Kiracının eve yaptığı masraflar!

Kiracı konut ve apartmanda hangi masraf ve giderleri ödüyor? Hangi masraf ve giderler ev sahibine ait oluyor? İşte kiracının eve ve apartmana yaptığı masraflar ve giderler bu haberde...



Kiracının eve yaptığı masraflar!

Kiralama ilişkilerinde ev sahibi ile kiracı arasında en çok gündeme gelen hususlar arasında konut ve apartman için yapılan giderlere kimin katılacağı; kimin katılmayacağı bulunuyor.


Kiralamanın söz konusu olduğu konutlarda kimi giderler ev sahibine kimi giderler ise kiracıya ait oluyor. Kiracının eve yaptığı masraflar arasında kiracının kendi zevkine göre eve harcama yapması yer alıyor. 


Örneğin, kiracının daire içindeki kapıları rengini beğenmediği için değiştirmek istemesi üzerine yapılan masraflar kiracıya ait oluyor.


Ancak, aynı örnekten gidecek olursak daire içindeki kapıların kullanıma elverişli olmaması durumunda, kapıların değiştirilmesi sonucu yapılan masraflar ev sahibine ait oluyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kiracı kendi zevkine göre yaptığı masrafları kendisi karşılarken; evde yapılacak zaruri masraflar ev sahibine ait oluyor. Aynı durum apartman giderleri için de söz konusu.


Apartmanın anagayrimenkulünde yapılacak zaruri değişiklikler ev sahibi tarafından karşılanırken; kapıcı, bekçi gibi günlük hizmetlerin masrafını kiracı ödüyor.


Kiracının eve masraf yapmaması ve üstüne eve zarar vermesi durumunda ise bu zarar, kiracının eve girerken ödediği depozito bedelinden karşılanıyor.




Kiracının eve zarar vermesi!
Kiralamalarda depozito!



Geri Dön