18 / 04 / 2024

Kiracıyı çıkarma yolları!

Kiracıyı çıkarma yolları!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ancak bu kiralama işlemine son vermek istediğinizi farz edelim. Kiracıyı çıkarma yolları nelerdir, diye merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...



Kiracıyı çıkarma yolları!

Size ait olan bir konutu kiraya verdiğinizi düşünelim. Kira sözleşmesinin imzalanması ile birlikte tarafların karşılıklı olarak birbirlerine yükümlülükleri söz konusu oluyor. Buna rağmen kiracınızı süresi dolmadan evden çıkarmak istiyorsanız, kiracıyı evden çıkarma yolları kapsamında yer alan geçerli sebeplerden birinin olması gerekiyor.


Peki kiracıyı evden çıkarma yolları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracıyı evden çıkarma yolları..


1- Kiracıya icra takibi 

Kiracının kira borcunu ödememesi halinde; mal sahibi olarak bu konu hakkında bir icra takibinde bulunma hakkınız bulunuyor. Yapılan icra takibi sonucunda kiracıya ödenmeyen kira tutarının ödenmesi için 30 gün süre veriliyor. Verilen bu süre içerisinde söz konusu miktar ödenmediyse, kiracıdan evi boşaltması isteniyor. 


2- Mal sahibi olarak bu eve ihtiyacınızın olması

Mal sahibi olarak bu konuta ihtiyaç duyuyorsanız, aynı belediye sınırları içerisinde başka konutunuz yoksa evin tahliyesini isteyebiliyorsunuz. Ancak bu ihtiyaç durumunun ispatlamanız gerekiyor.


3- Zorunlu gayrimenkul tadilatı

Gayrimenkulünüz için ciddi bir tadilat yapacaksanız, yine kiracınızdan evin tahliyesi istenebiliyorsunuz. Örneğin konutunuz deprem yönetmeliğine uygun değilse, yıkılma tehlikesi varsa ya da restorasyon yapılacaksa kiracının evden çıkması istenebilir.


4 -İhtar  

Kiracınız kira ödemeleri hususunda bir kira dönemi içinde iki defa haklı ihtar almışsa, size evin tahliyesini isteme hakkı doğuyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön