29 / 03 / 2024

Kiralık evlerde ayar kaçtı! Kiracılardan istenen şartlar pes dedirtti!

Kiralık evlerde ayar kaçtı! Kiracılardan istenen şartlar pes dedirtti!

Son zamanlarda kira fiyatlarında yaşanan artış ve ev sayısında ki düşüş nedeniyle kiralık ev arayan vatandaşlar bir hayli zor durumda. Tüm bu zorluklara rağmen ev sahiplerinin kiracılardan istedikleri belgeler ise pes dedirtti.



Son bir yıldır İstanbul’da ev kiraları önü alınamaz bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Kira fiyatlarında yaşanan artış ve kiralık ev sayısındaki düşüş nedeniyle vatandaşlar ev bulmakta zorlanıyor.  Tüm bu zorlukların üstüne bir de evini yüksek fiyata kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin, alacaklarını garanti altına almak için istedikleri yeni şartlar eklendi.  Yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar ve belgeler büyük tepkilere neden oldu.

Yayınlanan kiralık ev ilanlarında medeni durumdan maaş bordrosuna, meslekten, kredi notuna kadar kadar yeni bazı şartlar sıralandı.

Tüm bunlara ek olarak ise 1 ya da 6 aylık peşin kira şartı ya da en az 2-3 depozito gibi şartlar ise ev arayanları, daha da zor durumda bırakıyor.

Sabah’ın haberine göre; Başakşehir'de bulunan bir kiralık ev ilanında; kiracının kredi notu ibraz etmesi zorunlu tutuldu. Ayrıca Beşiktaş'ta bulunan bir başka kiralık evden ise 4 aylık peşin kira, 2 depozito, 1 yıllık aidatın peşin ve 30 bin liralık senet alınacağı ilan şartlarında yer aldı.

Kiralık evlerde ayar kaçtı! Kiracılardan istenen şartlar pes dedirtti!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön