28 / 03 / 2024

Kırcami'de imar planları tamamlandı!

Kırcami'de imar planları tamamlandı!

1.481 futbol sahası büyüklüğünde Kırcami bölgesinde, imar planlarının tamamlandı. Muratpaşa Belediyesi 30 yıldır imar sorunu yaşayan Kırcami’de açık ve şeffaf bir planlama süreci yürüttü.



Muratpaşa Belediyesi, bin 481 futbol sahası büyüklüğünde Kırcami bölgesinde, söz verildiği üzere imar planlarının tamamlandığını bildirdi.


Antalya’nın tam merkezinde 30 yıldır imar sorunu yaşayan Kırcami’de açık ve şeffaf bir planlama süreci yürüten Muratpaşa Belediyesi, çalışmasının seyrine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahalleri’nin tamamı Fener ile Çağlayan Mahalleleri’nin belli bölümlerini içine alan Kırcami’de imar planların tamamlandığı belirtildi.


Farklar ortaya çıktı

Bin 481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami bölgesinde uygulama imar planına göre parselasyon çalışmaları Muratpaşa Belediyesi’nce tamamlandığı belirtilirken ancak bu çalışmalarının teknik kontrolünü yapan Kadastro Müdürlüğü ve tescil işlemlerini yapan Tapu Müdürlüğü’nün kayıtları arasında farklılıklar olduğu tespit edildi.


Engelleyici bir durum yok

Kadastro ve Tapu Müdürlükleri’nin konuya hassasiyetle yaklaşmalarından dolayı farklılıkların giderilmesi için çalışma yapılması gerekliliğinin ortaya çıktığının altı çizilen açıklamada, ortaya çıkan bu durumun kısa süreli gecikmelere neden olsa bile süreci engelleyici bir olumsuzluk olmadığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Bu çalışma için belediyemiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Çalışmalarının büro işleri Belediyemiz hizmet binasında Kadastro Müdürlüğü ve belediye personellerince yapılmakta olup, ayrıca arazi işlemleri de yine aynı ekiple koordinasyonlu olarak devam etmektedir. Sayısallaştırma işlemi bitirildikten sonra Kadastro Müdürlüğünce bu çalışma ile ilgili askı işlemleri yapılacaktır. Askı işlemleri sonucunda kesinleşen kadastro parsellerine istinaden bölgede Belediyemiz parselasyon işlemini yapacaktır.”


Tapular 2017’de

Sonrasında sürecin Muratpaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyesi encümenlerinin parselasyon işlemeni onaylaması ve askı işlemlerine başlanmasıyla devam edeceğinin altı çizilen açıklamada, bölgede 2017 yılı içerisinde imar tapularının verileceğinin öngörüldüğü kaydedildi.


Çerkezköy Bakış


Geri Dön