29 / 03 / 2024

Kırıkkale Sağlık Kompleksi'nin ihalesi 20 Şubat'ta!

 Kırıkkale Sağlık Kompleksi'nin ihalesi 20 Şubat'ta!

AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir Kırıkkale'deki vatandaşlara yatırım planlarını anlattılar. Kırıkkale Sağlık Kompleksi'nin ihalesinin de 20 Şubat'ta yapılacağı belirtildi.



AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere Kırıkkale’ye geldiler. Burada yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren Can, arpalık çukuru mevkiinde bulunan hastaneni içerisine otopsi bölümü.


YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİYİZ


AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere Kırıkkale’ye geldi. Gündemde olan referandum çalışmaları, Kırıkkale’ye yapılan ve yapılacak olan projeler ve vatandaşların sorun ve isteklerinin dinlendiği toplantıda konuşan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale’ye yeni yatırımların yapılacağı müjdesini verdi.


ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YAPILACAK


Can, Kırıkkale’ye ve diğer illere hizmet verecek olan Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın Arpalık Çukuru mevkiinde oluşturulacağını söyledi. Daha önce şüpheli olan ölümlerin Keçiören Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini belirten Can, bölgeye hitap edecek olan çalışmanın yapıldığını ve Üniversite ile işbirliği içinde çalışacaklarını bildirdi.


10 MİLYARLIK BÜTÇE AYRILDI


Can, “Konya Ovası Projesi önemli bir proje. Kırıkkale KOP kapsamına alındı. Tarımsal anlamında önemli bir proje. Burada mahalli idareler merkezi idareler yapabileceği kapsamında bütçeden yararlanabilecek.  2019 yılı itibariyle yaklaşık 10 Milyar dolarlık bütçe ayrıldı. 4 yıllık. Önemli bir kaynak bu. Kırıkkale’nin yararlanması için elimizden geleni yapacağız. Planlanan projesi revize edilen bütün yatırımların gölettir, barajdır, dere ıslahıdır bunlar önemli bir kaynaktır. Bunlar 2019-2024 planlarına göre sıralanmıştır. Özellikle sivil anlamda projelerde hazırlanabilir. 


“SAĞLIK KURUMLARI BULUŞACAK“


Yaklaşık 20 Milyon TL’lik bir yatırım. Eski SSK hastanesinin olduğu yerde 20 Şubat’ta ihalesi var. Ve buraya da bir sağlık kampüsü, ağız diş sağlığı bölümü, poliklinikler, Halk Sağlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü oraya yerleşecek. Bir şehrin kimliği oluşması için önemli bir çalışma. Şehrin cazibe alanlarını da dışarıya taşımak için elimizden geleni yapacağız” dedi.


KÖY YOLU SORUNU TARİHE KARIŞACAK

“Geçtiğimiz aylarda bahsettiğimiz köy yolları hakkında gerekli bakanlıklarla görüşerek çalışmalara havaların ısınmasıyla birlikte başlayacağız. Köy yollarımızdaki bozukluklar artık tarihe karışacak. Kaynak sağladık, inşallah bu kaynak doğrultusunda sıcak asfalt ve yolları olmayan köylerin yolları iyileştirilecek.  Bu sene at seneye bozulacak durumda olmayacak.”


OSB’LER DOĞALGAZA KAVUŞUYOR


“Doğalgazla ilgili Maliye Bakanlığı girişimleri neticesinde 5 Milyon TL’lik hibe aktarıldı. Kırıkkale OSB, Silah İhtisas OSB’nin doğalgaz alması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah kısa sürede ihalelerini tamamlayacağız, ihale süreci başladı. Keskin’e de doğalgazın gelmesiyle birlikte bur bölgelerimize doğalgazı getireceğiz. Organizedeki yatırımların güçlenmesi anlamında yüzde 50-60 anlamında tasarruf sağlanacaktır.


EMEKLİLERE  TOKİ  MÜJDESİ


“Kırıkkale Üniversitesinin yatırım anlamında geçen yıl talep ettiği bütün projeler programa alındı. Şuan Kırıkkale Üniversitesi’nin yatırıma alınacak başka talebi kalmadı. Merkezde bir kavşak hızlandı. Diğer aksayan yönlerle ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Ankara-Kırıkkale arasının 2x3 gidiş geliş şeklinde olması için önemli çalışmalar yapılıyor. Emekliler için 129 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan TOKİ’nin projeleri onaylandı. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızın başlaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


HER ZAMAN BİR ARADAYIZ

Milletvekili Abdullah Öztürk, “Kırıkkale‘ye çok geliyoruz.  Anayasa değişikliği için mecliste sabahlara kadar çalıştık, bu süreçte biz Kırıkkale’de gerek parti içerisinde gerek hemşerilerimizle birlik beraberlik içinde olduk.  Amaç Türkiye olduğunda hep birlikte olduğumuzu gösterdik, iki ay zaman süresince anaya değişikliği için alanlarda olacağız 26 dönem milletvekilleriyiz ama 65. Dönem hükümetimiz var analiz yaptığımızda 1 buçuk yılda bir hükümet değişmiş. Ülke her zaman tek parti döneminde şaha kalktı görünüyor” şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ

Vatandaşın hizmetinde olduklarını söyleyen Milletvekili Mehmet Demir yaptığı konuşmada, “Yatırımlarla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor son bir buçuk iki yıldır sıkıntılı dönemden geçtik hiç kimsenin beklenmediği 40 yıldır devletin içine yuvalanmış hainler ülkenin birliğine saldırı yaptı bu saldırı halkın ve liderinin dirayeti ile başarıya ulaşmadı. Millete hizmet etmek için hizmet etmek için çalışırken muhalefet dinç gösteriyor ve sıkıntılar yaşanıyor. 16 Nisan’da referanduma gideceğiz, her zaman olduğu gibi referandumda da alanlarda olacağız” ifadelerini kulandı


25 ŞUBAT’TA START VERECEĞİZ

Milletvekillerinin her zaman Kırıkkale halkının yanında olduğunu belirten AK Parti il Başkanı Mürsel Akçay, “Meclisten anayasa değişikliği millete gitmesin diye CHP elinden geleni yaptı 16 Nisan’da halk doğru kararı verişecektir. Referandum çalışmaları kapsamında başbakanımızın katılımı ile 25 Şubat’ta Ankara’da start verilecek bizler il başkanlığı olarak  çalışmalarımız yapıyoruz” dedi. 


İl Gazetesi


Geri Dön