20 / 04 / 2024

Kırmızı et üretiminde bomba gelişme! Et fiyatları düşecek mi?

Kırmızı et üretiminde bomba gelişme! Et fiyatları düşecek mi?

Kırmızı et fiyatları Türkiye gündeminden düşmek bilmiyor. Son olarak zam geleceği konuşulan kırmızı et için şimdi ise indirim haberleri geliyor. TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, kırmızı et üretimde küçükbaş hayvancılığın payının artmasının uygun fiyatlardan et tüketmesine vesile olacağını söyledi



Kırmızı et üretiminde bomba gelişme! Et fiyatları düşecek mi?

"Doğru hesaplama metoduyla daha sağlıklı üretim planlaması yapabileceğiz"

Çelik, sektörün gerçekçi planlama yapabilmesi ve belirlediği hedeflere ulaşabilmesi için doğru rakamlara ihtiyacı olduğunu söyleyerek, TÜİK'in bu dönem kırmızı et üretim miktarlarının hesaplanmasındaki metodunu değiştirdiğini anımsattı.

TÜİK'in son iki yıldır kırmızı et üretim istatistiklerini yayınlamadığının altını çizen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Biz de üretim rakamlarının ne durumda olduğu hakkında fikir sahibi olamıyorduk. Geçmiş yıllarda TÜİK et üretim rakamlarını açıkladığında biz sektör temsilcileri olarak rakamların gerçeği yansıtmadığını söylüyorduk. Ülkemizde koyun keçi eti üretiminin toplam kırmızı et üretimindeki payının yüzde 10 civarlarında gösterilmesinin yanlış planlama yapılmasına sebebiyet verebileceğini düşünüyorduk. Bu sebeple TÜİK'e yazdığımız yazı ile kırmızı et üretim miktarlarına ilişkin hesaplama yönteminin yeniden gözden geçirilmesinde fayda olacağını ve bu itibarla da koyun ve keçi eti üretim miktarının, desteklenen anaç koyun keçi varlığı baz alınarak kasaplık güç oranı üzerinden hesaplanması gerektiğini bildirmiştik. Şimdi memnuniyetle görüyoruz ki TÜİK hesaplama yöntemini değiştirerek kasaplık güç oranı metoduyla doğru rakamlara ulaşmıştır. Doğru hesaplama metoduyla daha sağlıklı üretim planlaması yapabileceğiz."

Ayçiçek yağı ile ilgili kritik detay ortaya çıktı! Ayçiçek yağı fiyatları artacak mı? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi..

Migros'tan hafta sonu kırmızı et indirimi! Migros'ta kırmızı et fiyatları ne kadar? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi

A101'de Anneler Günü'ne özel büyük indirim! A101'de hangi ürünler indirimde? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Hakmar 10 Mayıs 2022 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşte 10 Mayıs 2022 aktüel ürünler fiyat listesi!


Geri Dön